Első idegenbeli győzelmére hajt a DAC a szezonban

dac

Vasárnap 20.30-kor a szezonban még nyeretlen aranyosmarótiak otthonában lép pályára a DAC labdarúgócsapata a Niké Liga 4. fordulójának mérkőzésén.

A DAC az első három forduló során öt pontot gyűjtött a bajnokságban. A 2. fordulóban a sárga-kékek magabiztosan, 5:2-re verték a kassaiakat a MOL Arénában, előtte és utána viszont csalódást keltő döntetlent játszottak a két idegenbeli találkozón, Nagymihályban (0:0), illetve Rózsahegyen (1:1).

Az aranyosmaróti ViOn már a szezonkezdet előtt is a kieső hely első számú várományosa volt, és az eddigi három forduló alapján valóban úgy tűnik, hogy a csapat a bennmaradás kiharcolásán kívül nem tűzhet ki komolyabb célokat maga elé. A ViOn Szakolcán és Zólyombrézón vereséget szenvedett, míg eddigi egyetlen hazai mérkőzésén elcsent egy pontot az esélyesebb nagyszombatiaktól.

Intő jel lehet a dunaszerdahelyiek számára, hogy az elmúlt két évben ők sem szoktak megbirkózni az esélyes szerepkörével Aranyosmaróton. Tavaly kétgólos előnyt elherdálva csak 2:2-s döntetlent játszottak (a ViOn első gólját az azóta a DAC-hoz igazolt Niarkhosz szerezte), két évvel ezelőtt pedig 2:0-ra kikaptak. Az örökmérleg persze így is a csallóköziek oldalára billen, akik 6 vereség és 6 döntetlen mellett eddig 14-szer győzték le a Zsitva-parti csapatot.

A Niké Liga hivatalos oldalának statisztikái szerint a ViOn a sokpasszos játék híve, három forduló elteltével az ő nevük mellett szerepel a negyedik legtöbb átadás a trencséniek, a dunaszerdahelyiek és a Slovan után. A befejezéssel viszont hadilábon állnak, eddig mindössze hatszor találták el az ellenfél kapuját. A DAC a múlt héten szintén megszenvedett a lövésekkel, Rózsahegyen a gólon kívül mindössze két próbálkozás ment kapura...

„Rózsahegyen nyernünk kellett volna, így mondhatjuk, hogy két pontot veszítettünk. Sajnálom, hogy az ilyen hosszú utat megtevő szurkolókat nem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni, de a következő összecsapásokra még jobban odatesszük magunkat – idézi Csinger Márkot a DAC hivatalos oldala. – Vasárnap Aranyosmaróton győznünk kell a bajnokságban, majd a szerdai kupamérkőzést is sikerrel venni.”

A fiatal magyar középhátvéd az eddigi három forduló alatt kétszer is beszállt csereként, az első fordulóban Riszvanisz, a harmadikban pedig Brunetti sérülése miatt. Ha a brazil védő nem jön rendbe vasárnapig, Csinger ismét szerepet kaphat.

A mérkőzés játékvezetője Smolák lesz, a találkozót a Voyo élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?