Élre ugrott az Ottawa

Pittsburgh. A Pittsburgh Penguins az NHL történetének első csapata, amely megszakítás nélkül 18. alkalommal szenvedett vereséget. A negatív sorozat azonban nem kerül be a históriás könyvbe, mert a sereghajtó egyszer – február 14-én, St.

Pittsburgh. A Pittsburgh Penguins az NHL történetének első csapata, amely megszakítás nélkül 18. alkalommal szenvedett vereséget. A negatív sorozat azonban nem kerül be a históriás könyvbe, mert a sereghajtó egyszer – február 14-én, St. Louisban – nem az alapjátékidőben, hanem hosszabbításban kapott ki, és ezért a szabályok értelmében járt egy pont. Az egykoron szebb napokat látott Pittsburgh-öt ezúttal az Ottawa Senators győzte le többek között a cseh Martin Havlat mesterhármasának köszönhetően. A kanadai klub a sikerrel a táblázat élére ugrott. Az egyre inkább belelendülő Dallas Stars 4:0-ra nyert az előző szezonban döntős Anaheim Mighty Ducks ellen. Marty Turco, a házigazdák kapusa idénybeli 6., pályafutása 18. hibátlan mérkőzésén van túl. A texasiak az utóbbi nyolc hazai összecsapásukon veretlenek. Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Matt Cooke, a Vancouver Canucks csatára, mert bottal szándékosan hasba szúrta Matt Johnsont, a Minnesota Wild csapatkapitányát. A két együttes 6:2-es Wild-sikert hozó csütörtöki mérkőzésének harmadik harmadában Cooke csúnyán szabálytalankodott, majd kis híján pórul járt, mert ezt követően Johnson ütővel arcon akarta vágni. A Wild fenegyereke öt találkozón nem léphet jégre. Cooke 1,1, Johnson 6,6 millió forintnak megfelelő összegtől esik el a kényszerpihenő alatt.

Eredmények: NEW JERSEY–CALGARY 3:1 (1:0, 1:1, 1:0), g.: Eliáš 2, Stevenson, ill. Kobasew; CHICAGO–ST. LOUIS 3:2 (1:1, 0:0, 1:1 – 1:0), g.: Bell, Calder, Robidas, ill. Tkachuk (Demitra), Weinrich; PITTSBURGH–OTTAWA 3:6 (1:3, 2:1, 0:2), g.: Morozov, Kraft, Malone, ill. Vermette, Havlát 3, Phillips, Neil (Bondra, Hossa); DALLAS–ANAHEIM 4:0 (1:0, 1:0, 2:0), g.: Lehtinen, Modano, Morrow, Turgeon; MINNESOTA–COLORADO 1:3 (0:1, 1:1, 0:1), g.: Chouinard, ill. Hejduk, Sakic, Kariya. (tasr, origo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?