Először búcsúzott a Kispest-Honvéd

Budapest. Története során először esett ki az élvonalból a Kispest (1909-ben alakult), amely a második világháború után 1950-ig megtartotta régi nevét, és a piros-fekete színeket. Utána már Bp.

Budapest. Története során először esett ki az élvonalból a Kispest (1909-ben alakult), amely a második világháború után 1950-ig megtartotta régi nevét, és a piros-fekete színeket. Utána már Bp. Honvéd néven a hadsereg felügyelete alá tartozott, s első évében rögtön megszerezte az első bajnoki címét, amelynek elérésében már jelentős szerepet játszott a magyar labdarúgás és a klub két világhírű legendája, Puskás Ferenc és Bozsik József. A kispestiek első aranykorszaka az 1950-es években volt, amikor az együttes gerincét az Aranycsapat – amelynek 11 futballistája közül hét megfordult az egyesületnél – játékosai adták. Ekkor összesen ötször nyerték meg a bajnokságot, s egész Európában, sőt, a világon félelmetes híre volt a gárdának. A második sikerszéria 1980-tól az 1990-es évek elejéig tartott, amelyet újabb nyolc bajnoki cím fémjelez. Érdekesség, hogy a kispestiek ekkor álltak legközelebb a kieséshez, ugyanis óriási meglepetésre 1990-ben csak osztályozón sikerül kiharcolniuk a további élvonalbeli tagságot a Kazincbarcika ellen. Igaz, következő szezonban már újra aranyérmes lett az együttes.

Kovács Attila, a Kispest csapatának társtulajdonosa és menedzsere nem kívánt reagálni az együttes kiesésére: „Nagyon frissek a sebek, ezért még át kell gondolnom a történteket, hogy milyen külső és belső okok vezettek a klub búcsújához.” Kovács azért annyit elárult: a tisztesség azt kívánja, hogy tulajdonostársaival együtt visszavezessék az együttest az els# osztályba... (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?