Előny a vendégeknél

Nincs megállás a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ma este lejátsszák a negyeddöntő két mérkőzésének visszavágóját, s eldől, melyik két csapat jut a legjobb négy közé.

A Liverpool norvég idegenlégiósa, John Arne Riise ollózva kapura lő a Leverkusen elleni első BL-negyeddöntőnTASR/EPA-felvételA szakemberek azt jósolják, hogy a Barcelona biztosan. A másik együttesre nem mernek esküdni. Hiába van kitűnő formában a Bundesliga élén álló Bayer Leverkusen, a németek tartanak a Vörösök halálos ellentámadásaitól: a világon állítólag senki sem képes olyan villámgyors és eredményes kontrákra, mint a Liverpool. Az is az angolok mellett szól, hogy a kupatorna idei kiírásában mindössze egyszer kaptak ki (otthon a Barcától), de idegenben még veretlenek, mindössze három gólt inkasszáltak (Isztambulban, Kijevben és Portóban). Más lapra tartozik, hogy meglehetősen unalmas futballt játszanak, de hát már régóta időszerű az örökzöld frázis: egy-egy kupameccs nem pompázó virágokkal díszített szépségverseny. Megkockáztatjuk, a mai összecsapás hatványozottan nem lesz az. Mert nagyon jól ismerjük a német és a brit labdarúgást. Szuper erőnlét, hajtás, kegyelmet nem ismerő, könyörtelen párharcok, küzdés az utolsó sípszóig. A maga módján ezek a tulajdonságok széppé tehetik a futballt, ha emellett engedik egymást játszani a csapatok. Persze nem kell félteni a németeket, s talán ők sem félnek a Liverpool félelmetes mérlegétől. Meg különben is, a kontinensen egy komolyabb csapat ellen nem mindig boldogulnak a szigetországi együttesek, többnyire meg sem közelítik hazai teljesítményüket. Klaus Toppmöller, a Leverkusen edzője csak annyit mondott: „A Liverpool egyetlen sikeres ellentámadása tönkreteheti igyekezetünket. Tisztában vagyunk ellenfelünk képességeivel, ennek ellenére győzelemre fogunk játszani.” Ehhez csak annyit fűzhetünk hozzá: más alternatívája nincs a Leverkusennek, az első meccset 1:0-ra elvesztette.

Ugyancsak 1:0-ás hátránnyal kezd a Barcelona a BL meglepetéscsapata, a Panathinaikosz ellen. A görögök annyira komolyan veszik a meccset, hogy elhalasztották a szombati bajnokit, és már vasárnaptól Katalónia fővárosában tartózkodnak.

„Kezünkben, lábunkban a továbbjutás, a Barcának támadnia kell, kockáztatni, s ezt kihasználhatjuk. Nem akarunk csak védekezni, és várni, mivel rukkol elő ellenfelünk” – mondta Sergio Makarian, a Pana argentin edzője, akit a görög szövetség és az UEFA 40 napra eltiltott, mert részt vett egyik hazai találkozójuk után a bíróverésben. Lenni vagy nem lenni, ez most a kérdés a Barca előtt. A bajnoki cím már elúszott, a kupából kiesett, maradt a BL. Mintha a sérült labdarúgók is átérezték volna a meccs fontosságát, mert mindnyájan meggyógyultak. Játékra jelentkeztek. Köztük Rivaldo is.

A negyeddöntők mai visszavágói, 20.45: Leverkusen-–Liverpool (jv.: Pereira, portugál), Barcelona–Pan-athinaikosz (Meier, svájci).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?