Elődöntőben a kupadöntőre készülő komáromi kosarasok

<p>104:86-os sikerükkel 3:1-re nyerték a lévaiak elleni playoffnegyeddöntőt a komáromi kosarasok, akikre már ma (18.00) egy újabb fontos meccs, az Alpok&ndash;Adria-kupa&nbsp;döntője&nbsp;vár.&nbsp;</p>

„Egyáltalán nem volt egyszerű a lévaiak elleni továbbjutás. Minden meccs rengeteg energiánkat emésztette fel. A fiúk elképesztő lelkesedéssel játszottak védekezésben, elsősorban ennek köszönhetően nyertük meg a negyeddöntős sorozatot ilyen arányban. Minden játékosunk előtt megemelem a kalapom” – értékelte lapunknak a Patrióták elleni 3:1-es győztes sorozatot Richard Ďuriš, a komáromiak vezetőedzője. 

Az Eurovia SBL alapszakaszában az ötödik helyen végzett tavalyi ezüstérmes csapat a második meccslabdáját értékesítette a lévaiak ellen. Szombaton, a negyeddöntős sorozat 2:0-ás állásánál a Patrióták utolsó erőtartalékukat mozgósítva (és némi szerencsével) hosszabbításban még kiharcolták a folytatást, ám kedd este a komáromiak ellenállhatatlan elánnal kezdték a meccset. 37 (!) pontot szórtak az első negyedben, számtalan hárompontosukkal (Vido, Djordjevics, Halada, Kuffa) tíz ponton túli előnyre tettek szert a lévaiakkal szemben. 

A Patrióták főleg Nofflet és Keely „termelésének” köszönhetően tartották látótávolságon belül a hazaiakat, de a 18 pont körüli különbség lényegében minden negyed végére visszaállt. A 27. perc tájékán már azt lehetett látni a lévai játékosok arcán, nem látnak esély a fordításra, Bannister egyetlenegyszer próbálkozott kosárszerzéssel, Krajčovičnak és Djuricsnak pedig csak felvillanásai voltak. 

S emellett ott volt a legfőbb tényező, amit edzőjük, Teo Hojc emelt ki: „A komáromiak a bajnokság megfelelő szakaszára tudták időzíteni a csúcsformájukat.” 

A szlovén szakember fején találta a szöget. Az MBK Rieker Comtherm pályára lépett kilenc kosarasa – a rossz napot kifogó Cobb kivételével – magabiztos, egységes csapatjátékot mutatott be. Mindük közül talán az irányító, Boban Tomic érdemli a legnagyobb hozsannát, aki rutinjával, mérhetetlenül higgadt, amellett pontokban is eredményes játékával (a sor egyéb kvalitásai felsorolásával még hosszasan folytatható) a nehezebb pillanatokban is nyugodtságot sugárzott társai felé. 

S ha már a dicséretnél tartunk: a hangulat a két, szimpatikus szurkolótábornak köszönhetően fergeteges volt a telt házas csarnokban. A folyamatos dobszó, taps, a meccs utáni (egy ideig közös) ünneplés olyan fiesztahangulatot idézett, mint ha már a komáromi napok rendezvénysorozatának egyik promóakcióján lettünk volna. 

A főszereplők, azaz a hazai játékosok azonban viszonylag gyorsan eltűntek az öltözőben, mivel már ma (18.00) az Alpok–Adria-kupa döntőjének első meccsén a szlovén Domzale csapatát fogadják, szombaton pedig megkezdődik az extraliga elődöntős sorozata (az ellenfelük a szintén mai Košice–Handlová meccs győztese lesz). „Nagyon nehéz lesz, de már megéltünk hasonlóan telített heteket. Úgy gondolom, a szombati elődöntős playoff-meccs lesz számunkra fontosabb. Az lesz egy héten belül a negyedik találkozónk. Sajnos vagy hála Istennek, még két fronton is játékban vagyunk; összeségében örülünk, hogy így alakul a szezonunk” – tette hozzá Ďuriš. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?