Elődöntőben a komáromiak

<p>Az MBK Rieker kosarasai hozták a papírformát, a hazai extraliga rájátszásának első fordulójában 3:0-s összesítéssel búcsúztatták a handlovái csapatot.</p>

OROSKY TAMÁS

A komáromiak alapszakasz-másodikként (ami tulajdonképpen az első hellyel egyenértékű, mert a lévaiak nem vesznek részt a rájátszásban) minden playoffbeli párharcukat hazai pályán kezdhetik, s ezt a handlováiak elleni negyeddöntős sorozat első meccsén nyomatékosították is egy könnyed, 93:62-es győzelemmel. „Ez osztálykülönbségű siker volt. A második, idegenbeli mérkőzés viszont szorosan alakult. Megéreztük a két sérüléssel bajlódó ponterős játékosunk, Ján Kratochvíl és Marek Kozlík hiányát, akik fontos szerepet játszanak a védekezésünkben is. Bevallom, a handlováiaknak pechjük volt, hogy 84:79-re elvesztették a meccset – nyilatkozta lapuknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. – A harmadik találkozót a 80:71-es eredmény ellenére probléma nélkül hoztuk a kellemetlen ellenféllel szemben, végig vezettünk, nem volt kétséges a győzelmünk.”

A lehető leggyorsabban, 3:0-s összesítéssel megnyert párharc nemcsak az elődöntős szereplést jelenti az MBK Riekernek, hanem szűk két hétnyi „szünetet” is, amely alatt sokat javulhat Kratochvíl kéz-, illetve Kozlík ágyéksérülése. „Ez alatt az időszak alatt sem akarunk kiesni a ritmusból, legalább egy felkészülési meccset szeretnénk játszani, ezért megszólítottuk a magyarországi bajnokság alsó- és felsőházának épp szabadnapos csapatait” – közölte az Új Szóval Paulík, aki természetesen figyelemmel követi a potenciális elődöntős ellenfelek párharcait: a versenykiírás értelmében ugyanis azzal a csapattal találkoznak a komáromiak a legjobb négy között, amelyik a továbbjutók közül a leggyengébben szerepelt az alapszakaszban.

„Nem elképzelhetetlen, hogy az alapszakaszban nyolcadik svitiek kiverik a sorozatban 2:1-re vezető nyitraiakat, de ha az ötödik és hatodik helyezett iglóiak és privigyeiek párharcának győztesével játszunk, az is nehéz lesz, főleg idegenben. Azt, hogy melyik gárda feküdne nekünk jobban, nem tudom megmondani. Úgy érzem, hogy a kosár alatt mindhármójuknál erősebbek vagyunk, viszont a külső posztokon szereplő kosarasaik talán jobbak” – fejtette ki Paulík.

Az MBK Rieker tisztségviselője szerint az elkövetkező mérkőzések az eredményektől függetlenül egyfajta bónuszt jelentenek. „A komáromi csapatnak az volt a célja, hogy az alapszakaszban megszerezze a hazai pálya előnyét, és hogy a playoffban bejusson a legjobb négy közé, tehát elégedettek vagyunk. Hát még ha a bírók is kicsit reálisabban vezetnék a meccseket…”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?