Elmaradt a magyar hokicsoda - videók a drukkerekről

Zürich/Bern |

<p>Svájc két városában pénteken elkezdődött a 73. jégkorong-világbajnokság. <br />A hősiesen hokizó magyarok majdnem meglepték a nagy esélyes szlovákokat.</p>

Remekelt a tavalyi vb két döntőse: a címvédő oroszok a németeket, a kanadaiak pedig a fehéroroszokat iskolázták le.

Nagy iramban kezdett a toronyesélyes szlovák válogatott az újonc magyarok (70 év után szerepelnek ismét az élvonalban) elleni összecsapáson. Már az 1. percben ünnepeltek Ján Filc vezetőedző védencei, de a játékvezető a videóbíró megkérdezése után nem adta meg a gólt, mert Szuper Levente kapus még a vonal előtt elcsípte a korongot. Nem sokkal ezután Ružička nagy lendülettel tört kapura, két védőt is megkerült, és a hálóba bombázott. A gyors gól nem zavarta meg Pat Cortina szövetségi kapitány legénységét, ügyesen, taktikusan védekezett, alig kerültek helyzetbeaszlovákok.
Nem kis meglepetésre a második harmad elején védelmi hibából, Holéczy jóvoltából kiegyenlítettek a magyarok, akik ezt követően hősiesen védekeztek, s már-már úgy tűnt, megússzák kapott gól nélkül a második játékrészt. Közvetlenül a második szünet előtt azonban 51 másodperc alatt két szerencsés gólt ütöttek a szlovákok: előbb Bartečko egy lapattanó korongot vágott a hálóba, nemsokkal ezután Marcel Hossa ügyesen eszmélt a kapu torkában, és bepiszkálta a pakkot az újonc kapujába. Rendezték soraikat a magyarok a záróharmad előtt, bátran támadtak, és megint gólt ütöttek a játékrész elején. Ladányi indította Peterdit, aki látványosan emelt a felső sarokba. Nagy fölénybe kerültek a szlovákok,gyorsegymásutánbanhagyták ki a helyzeteket. Az 54. percben Bartečko közeli lövését védte nagy bravúrral Szuper Levente. Egy perccel ezután emberelőnybe kerültek a magyarok, és pár másodperc alatt kihasználták első fórjukat: a jól helyezkedő Sille Tamás (Dunaszerdahelyen született) a hálóba lőtt. A hajrában a magyar kapus volt a főszereplő, de 13 másodperccel a befejezés előtt Bartečko betalált. Nem érdemelt vereséget a lelkes és bátor magyar együttes. A csoda tehát elmaradt... (t, zsi)


Vb-krónika
A csoport

KANADA-FEHÉROROSZORSZ ÁG 6:1 (2:0, 0:0, 4:1), g.: Stamkos (2., 16.), Spezza (45.), Fisher (47.), Heatley (51., 55.), ill. Grabovszkij (53.).
SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG 4:3 (1:0, 2:1, 1:2), g.: Ružička (2.), Bartečko (39., 60.), Marcel Hossa (40.), ill. Holéczy (23.), Peterdi (43.), Sille (55.). SZLOVÁKIA: StaňaSekera, Obšut, Baranka, Smrek, Vydarený, Graňák, ValábikMarcel Hossa, Handzuš, Bartečko-Radivojevič, Rastislav Pavlikovský, Nagy-Mikúš, Ölvecký, Ružička-Bartovič, Surový, Bicek; MAGYARORSZÁG: Szuper-Horváth, Tokaji, Svasznek, Sille, Szélig, Ennaffati, Ondrejčík, Kangyal-Palkovics, Fekete, Kovács-Peterdi, Vas M., Ladányi-Jánosi, Vaszjunyin, Vas J.-Majoross, Holéczy, Benk.

B csoport
OROSZORSZÁG-NÉMETORSZÁG 5:0 (3:0, 0:0, 2:0), g.: Szaprikin (9.), Kovalcsuk (10.), Zinovjev (16.), Kurjanov (43.), Zaripov (52.).
SVÁJC-FRANCIAORSZÁG 1:0 (1:0, 0:0, 0:0), g.: Pluss (12.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?