Elmaradt a DAC-edzés

Dunaszerdahely. Tegnap kellett volna elkezdeni a felkészülést a DAC futballcsapatának a II. labdarúgóliga tavaszi idényére. A játékosok ugyan megkapták elmaradt bérük egy részét, de tiltakozásul a klubnál uralkodó viszonyok miatt úgy döntöttek: csak ma délelőtt lesz az első gyakorlás.

Egy nappal későbbre halasztották a felkészülés kezdetétSomogyi Tibor felvételeMivel Štefan Horný vezetőedző szerződése decemberben lejárt, ideiglenesen – egyelőre a hét végéig – eddigi segítője, Vladimír Kinier irányítja az együttest.

Eddig hárman távoztak az őszi keretből: Zlacký Vietnamban, Fabuľa pedig Cipruson folytatja pályafutását, Hrabač pedig a Petržalka helyett az osztrák élvonalbeli Admirát választotta. Buka iránt a szenciek és a nagylapásiak érdeklődnek.

A tízórai gyülekezőn tizennégy futballista: Sánta, Sováb, Olejník, Bognár, Nagy József, Konečný, Pavol Kršteňanský, Belkovics, Egri, Ďurica, Drobný, Nagy Péter, Tomko és Végh (az utóbbi kettő az ifjúsági együttesből érkezett) jelent meg. Medgyes, Kundra, Kobr és Hrubina igazoltan hiányzott. A játékosokkal együtt a Horný–Kinier edzőpáros is kíváncsian várta, hogy december óta változott-e a helyzet. Sánta Imre menedzser közel egy órát tartózkodott az öltözőben, majd meglepetésre a beharangozott edzés helyett a labdarúgók elhagyták a stadiont.

„Valószínűleg továbbállok, hiszen négy hónap alatt mindössze 20 ezer koronát kaptam” – jelentette ki a párkányi Sováb Zoltán, aki egykoron az NB I-es váci együttesben is játszott.

„Befejeztem Dunaszerdahelyen. December közepén lejárt a szerződésem, s az iráni klubelnök távollétében nincs kivel a hosszabbításról tárgyalnom. Úgy nem lehet ösztönözni a labdarúgókat, ha hónapokig nem kapnak fizetést” – jelentette ki a távozó edző.

„Türelmet kértem a játékosoktól, a múltban is akadtak nehézségeink, ám mindig megtaláltuk a kivezető utat. Szerencsére az önkormányzat maximálisan segít bennünket. Bízom benne, hogy a perzsa tulajdonos a továbbiakban sem fordul el tőlünk, s anyagi helyzetünk hamarosan rendeződik. A tavaszi rajtig néhány élvonalbeli, elsősorban ligeti és rimaszombati vendégjátékossal erősítünk (könnyen lehet, hogy Straka Gábor tavasszal sárga-kék mezben rúgja majd a labdát – a szerző megj.)” – mondta lapunknak Sánta Imre menedzser.

Értesüléseink szerint a korábban a DAC-nál már tevékenykedő Milan Albrecht (legutóbb Privigyén edzősködött), vagy Ladislav Kuna (Podbrezová) lehet Horný utódja. Egyébként az sem biztos, hogy Horný végleg távozik, mert Nejad Savafi klubelnök hazautazása előtt új megállapodást és fizetésemelést ígért neki...

Várják az irániak válaszát

Dunaszerdahely. A város vezetősége, a klub társtulajdonosa még a karácsonyi ünnepek előtt hivatalos levélben szólította fel a DAC iráni többségi tulajdonosát a szerződésben foglaltak teljesítésére. A hét végéig várják a választ. Annyi bizonyos, hogy az önkormányzat, amely 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a költségvetéséből, nem tudná vállalni az egyesület nagyobb mértékű finanszírozását. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?