Elmarad az angol-holland meccs a zavargások miatt

London |

<p>A Londonban napok óta zajló zavargások miatt törölték a szerda estére tervezett Anglia-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzést.</p>

A szigetország futballszövetsége (FA) kedden, még a hollandok elutazása előtt jelentette be a találkozó törlését, pedig az összecsapásra már körülbelül 70 ezer jegyet eladtak. Korábban három, keddre tervezett Ligakupa-mérkőzés halasztásáról döntöttek.

Az angol fővárosban már negyedik napja tartanak a zavargások: fiatalok csoportjai épületeket, autókat és szeméttárolókat vernek szét és gyújtanak fel, boltokban fosztogatnak, a rendőröket pedig üvegekkel és petárdákkal dobálják meg. A brit hatóságoknak egyelőre nem sikerült megfékezniük a randalírozókat.

Wayne Rooney, a Manchester United és az angol válogatott csatára saját twitter-oldalán üzent a lázadóknak: "Miért csinálják ezt emberek a saját országukkal, a saját városukkal? Ez nagyon kellemetlen egész Anglia számára. Hagyják abba!"

Rio Ferdinand, a nemzeti együttes és az MU védője "őrjöngésnek" nevezte a történteket, s azt mondta, lehetséges, hogy a katonaság bevetésére lesz szükség Londonban.

A rendbontások szombat este kezdődtek, miután mintegy kétszázan gyűltek össze az észak-londoni Tottenham rendőrőrse előtt, tiltakozva egy 29 éves helyi férfi halála miatt, aki csütörtökön egy lövöldözés során vesztette életét. A tömeg egyre terebélyesedett, és a megmozdulás csakhamar rendbontássá és a rohamrendőrökkel való összecsapássá fajult. Akkor 29 ember, köztük 26 rendőr sérült meg, több mint 40 embert állítottak elő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?