Ellenfelének ajándékozta a három pontot a DAC

<p>Dunaszerdahely. Vereséggel, gyatra teljesítménnyel búcsúzott el szurkolóitól a DAC, mely a végéhez közeledő esztendő utolsó hazai bajnokiján nem tudta megszakítani a máriatölgyesiek parádés győzelmi sorozatát.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A közelmúltban még a Corgoň Ligában játszó együttesek presztízscsatáján ugyanis a vendégek zsinórban hatodszor is diadalmaskodtak. „Hiába volt magyar meccsellenőr, mégsem tudott nyerni a DAC” – élcelődött a vesztes csata után a nagymihályi Štefan Czető, aki Mikuláš Tarči társaságában a Szlovák Labdarúgó-szövetség küldötteként vett részt az összecsapáson. Egyértelmű: nem a meccsellenőrökön vagy a játékvezetőkön ment el a három pont.

Az eltiltott Fodrek és Hozda nélkül játszó DAC hibáiból profitáló Dubnica összeszokottabb kollektíva benyomását keltette, a saját nevelésű fiatalok gyors ellentámadásokkal igyekeztek térdre kényszeríteni a vendéglátókat. „A piros mezesek uralják a középpályát, nekem úgy tűnik, hogy többen vannak a máriatölgyesiek” – tapintott rá a lényegre az egyik hazai szurkoló.

A vendégek kapusának, Maťašovskýnak először a 37. percben akadt munkája, Pecirep lövését azonban üggyel-bajjal szögletre tenyerelte. Egy perccel később legyezőként nyílt szét a sárga-kékek védelme, Šmahajčík higgadtan a bal alsó sarokba célzott. Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendéglátók. A csereként beállt Ndjandja három perc leforgása alatt góllal hálálta meg a tréner bizalmát. Leony Kweuke öccse igencsak örült első bajnoki találatának. Ez volt egyébként a DAC futballistáinak második kapura tartó lövése... Radványi Miklós vezetőedző szerette volna kicsikarni a győztes találatot, ezért Ayukkal és Nulíčekkel tovább erősítette az offenzívát. A máriatölgyesiek azonban nem álltak be védekezni. S a hajrában Boya sokadik hibájából Svorada húzott hasznot, s beállította az 1:2-es végeredményt.

„Célunkat teljesítettük, ugyanis három pontért jöttünk Dunaszerdahelyre” – nyilatkozta a meccs után magabiztosan Peter Gergely, a Dubnica trénere. Dunaszerdahelyi kollégája nehezen tudta megemészteni a kudarcot. „Tudtuk, hogy jó formában játszik az ellenfél. Egész héten erényeik semlegesítésére, gyengéik kihasználására koncentráltunk. Sajnos, ebből nem lett semmi. Természetesen megéreztük a konstruktív Fodrek hiányát, aki meg tudja nyugtatni a társakat, gyakran veszi célba az ellenfél kapuját. Ilyen gólokat nem szabadna kapnunk, ezekhez hasonlót mi egyet sem rúgunk. Az ellenfélnek három pontot ajándékoztunk” – summázta csapata kudarcának összetevőit Radványi Miklós. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?