Ellenállhatatlan a Mavs

New York. Pályafutása tízezredik asszisztját jegyezték fel a statisztikusok Mark Jackson neve mellett, ezzel a Utah Jazz kosarasa (a jelenlegi csapattárs John Stockton és a legendás Magic Johnson mellett) átlépte az álomhatárt. A Dallas Atlantában nyert, 29:5-ös mérlegével a Mavs a bajnokság legjobbja.

New York. Pályafutása tízezredik asszisztját jegyezték fel a statisztikusok Mark Jackson neve mellett, ezzel a Utah Jazz kosarasa (a jelenlegi csapattárs John Stockton és a legendás Magic Johnson mellett) átlépte az álomhatárt. A Dallas Atlantában nyert, 29:5-ös mérlegével a Mavs a bajnokság legjobbja. A Washington ismét legyőzte a Chicagót, csakúgy, mint Jordan minden eddigi pályára lépésekor egykori klubja ellen.

Magic Johnson és John Stockton után Mark Jackson, a Utah Jazz kosárlabdázója is átlépte a tízezer asszisztos álomhatárt az NBA-ben. A kosaras a Phoenix Suns elleni, 99:93-ra megnyert összecsapáson brillírozott, s bár csupán öt gólpasszt jegyzett neve mellé, ez elég volt ahhoz, hogy „halhatatlanná“ váljon. „Megcsináltam azt, amit előttem csak ketten tudtak az NBA-történetében. Hihetetlen érzés“ – préselte ki magából az öröm szavait Jackson, akit közel húszezren ünnepeltek a Delta Centerben. Olyannyira, hogy még csapattársai sem tudták, miért. „Amikor hallottam a közönség ovációját, arra gondoltam, micsoda remek ugrás lehetett. Nem értettem semmit“ – mondta Harpring, akinek kosara előtt passzolta Jackson a legendás tízezrediket.

Michael Jordan esélyt sem adott eddig egykori csapatának, a Chicago Bullsnak, amely ellen washingtoni játékosként 4:0 a mérlege. A legutóbbi, 101:98-as eredménnyel záruló összecsapáson ráadásul nagyon közel állt a tripla-duplához is a klasszis: tizennégy pontja és tíz lepattanója mellett hét asszisztot is feljegyeztek a neve mellé a statisztikusok. Mellette az 1992-es olimpiai bajnok társa, Christian Laettner jeleskedett szezoncsúcsot jelentő tizennyolc pontjával és tizenegy lepattanójával. A Varázslók sorozatban elért öt sikerükkel november 17-e óta először kerültek ötvenszázalék fölé (18 győzelem, 17 vereség).

A Detroit Pistons hosszabbítás után nyert 103:94-re a Philadelphia 76ers otthonában, a sikerhez Hamilton huszonkilenc, Billups pedig tizenkilenc ponttal járult hozzá (utóbbi négyet a létfontosságú ráadásban helyezett el a vendég-gyűrűben). Nem tudta megállítani az Atlanta Hawks sem a Dallas Mavericks együttesét, amely 117:99-es sikerével immáron 29:5-ös mérleggel rendelkezik, a legjobbal a bajnokságban.

EREDMÉNYEK: Indiana Pacers– New York 89:87, Philadelphia–Detroit Pistons 94:103–hosszabbítás után, Atlanta Hawks–Dallas Mavericks 99:117, New Orleans Hornets–Boston Celtics 83:93, Utah Jazz–Phoenix Suns 99:93, Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies 103:95, Orlando Magic–Houston Rockets 81:91, Washington Wizards–Chicago Bulls 101:98, Minnesota Timberwolves–Golden State Warriors 102:95, Denver Nuggets– Miami Heat 86:76, Seattle Supersonics–San Antonio Spurs 95:106.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?