Elhunyt a bajnokin összeesett olasz futballista

Pescara |

<p>A kórházba szállítás után elhunyt az a futballista, aki egy olasz másodosztályú mérkőzésen esett össze.</p>

Piermario Morosini, a Livorno középpályása szombaton a Pescarában vívott bajnoki mérkőzés 31. percben esett a földre. Az azonnali orvosi segítségnyújtás során defibrillátort is alkalmaztak, majd a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a 25 éves játékost, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Hírügynökségi jelentések szerint a mentőautóban szívinfarktusa volt Morosininek.
Edoardo De Blasio kardiológus azt mondta, a játékos már halott volt, amikor a klinikára érkezett.
"Összeesett, majd megpróbált felállni, de újra lezuhant a gyepre" - mesélte a drámai perceket Danilo Iannascoli, a pescarai klub tanácsnoka.
A helyszíni beszámolók szerint a mentőautó néhány percet késlekedett: a rohamkocsi azért nem tudott bejutni a pályára, mert egy autó elállta a bejáratot.
Morosini az U21-es válogatott tagjaként játszott a 2009-es világbajnokságon, az idén az Udinese együttesétől érkezett kölcsönbe a Livornóhoz.
A mérkőzés 0-0-s állásnál félbeszakadt, a játékosok könnyeikkel küszködve vonultak az öltözőbe.
Antonello Valentini, az olasz szövetség általános igazgatója nem sokkal Morosini halálának bejelentését követően azt mondta, hogy valamennyi hétvégi futballmérkőzését elhalasztják.
Giovanni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke azt kérte, hogy szombaton és vasárnap az összes olaszországi sportrendezvényen tartsanak egyperces gyászszünetet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?