Élet a Fradin túl - folytatódik az NB I.

<p>El lehet-e bukni a bajnoki címet 18 pontos előnyből 14 forduló alatt? Szerintünk nem. Érdemes-e a maradék tizenegy csapat eredményeit figyelni? Szerintünk (nagy levegő, másfél szem behunyva) talán egy kicsit igen.&nbsp;</p>

A Fradi lényegében változatlan kerettel várhatja az NB I folytatását, ráadásul a sorsolása is remek: az első hét tavaszi bajnokijából ötször a három kiesőjelölt (Vasas, Puskás Akadémia, Békéscsaba) ellen lép pályára Thomas Doll csapata. A német szakvezetőnek két kérdést kell csak megválaszolnia: a még néhány hétig biztosan harcképtelen, góllistát vezető Böde helyett ki fogja rúgni a gólokat, és hogyan fogja motiválni csapatát a 18 pontos előny tudatában? A hétközi, Videoton elleni Magyar Kupa-negyeddöntő (0:1) alapján van még min morfondíroznia... 
 A zöld-fehérek mögött tisztes távolban sereglett össze a sűrű üldözőboly. A második Újpest a 11 gólos Diagnét a 4 gólos Lencsére cserélte, az ellenfelek megtévesztésére pedig Gere Zoltánt átvezényelte a felnőtt csapatba. A Videoton is veszített néhány gólt, a Szczecinbe távozó hétgólos Gyurcsó pótlására a háromgólos „mesterlövészt”, Tischlert szerződtették Felcsútról. 

A Debrecen némileg gyengült, a Paksnál semmi se változott, az MTK pedig másfél hete hirtelen edzőt cserélt, László Csaba helyét a 22 éve a Hungária körúton dolgozó Teodoru Vaszilisz foglalta el. 
Egervári Sándor (DVTK) és Michael Oenning (Vasas) is a holt idényben vette át csapatát, s bár a korábbi szövetségi kapitány sem dőlhet hátra, német kollégájának nem lesz könnyű dolga az angyalföldiek élvonalban tartásával. Ha az utolsó Békéscsaba nem is, de a 11. Puskás Akadémia keményen fegyverkezett a télen, a válogatott Forró (Újpest) és a rutinos Zsidai (DVSC) mellett érkezett két ukrán, egy-egy szlovák, holland és szerb légiós is – ahhoz a csapathoz, amely a nevében is felvállalja az utánpótlásképzés fontosságát. 

A citromdíjas viszont így is a Haladás lett nálunk, amely leigazolta az ausztrál David Williamst. „Noha nem az a kimondott befejező csatár, akitől szezononként (!) 7-8 gólt várhatunk, jó helyen van nála a labda” – mondta róla Mészöly Géza vezetőedző. Valamikor mintha azt hallottuk volna, a támadók feladata a góllövés... 

Szlovákiai játékosok 

u Stanislav Šesták 
(Ferencváros) u Molnár Péter (Paks) u Boros Gábor (Diósgyőr) u Karol Mészáros 
(Puskás Akadémia) u Matúš Paukner (Békéscsaba) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?