Élen teleltek a csécsiek

Júniusban a középmezőnyben végeztek a csécsiek, a bajnok Sokoľany kétszer annyi pontot szerzett, mint ők.

Júniusban a középmezőnyben végeztek a csécsiek, a bajnok Sokoľany kétszer annyi pontot szerzett, mint ők. A Kassához közeli kétezer lakosú telepü-lés labdarúgói ősszel nagyon feljavultak, csak a kassai Slávia TU csapatától kaptak ki, a períniekkel és a kassai Lokomotíva B-vel döntetle-neztek, a többi meccset megnyerték, így nem csoda, hogy a kelet-szlovákiai V. liga kassai-gömöri csoportjában listavezetőként teleltek.

„A legjobban az bosszant, hogy mind a hét pontot hazai környezetben hullajtottuk el. Az viszont örvendetes, hogy hat meccset játszottunk idegenben, és a végén mindig nyertesként vonultunk le a pályáról. Ilyen jó szereplésre még a szépkorúak sem emlékeznek. Valamennyi játékostársam hozta a formáját, a legtöbb gólt mi szereztük, és a kassai Slávia TU alakulatához hasonlóan a mi hálónkba került a legkevesebbszer a labda. Fürge csatárunk, Puskás Adrián vezeti a góllövőlistát, és kapusunk, Laczkó Gellért a mezőny legjobb hálóőrei közé tartozik” – tájékoztatott az őszi történésekről Juhás József csécsi klubelnök és csapatkapitány.

A listavezető helyzetét jelentős mértékben megkönnyíti, hogy öt-hat éve együtt van a társaság, és szinte már egymás gondolatait is ismerik. A jobbhátvéd Juhás Oszkár és a védelem bal oldalán bevethető Peter Dieneš magasabb osztályban is biztosan megállná a helyét. Mindketten gyorsak, robbanékonyak, támogatják a csatárokat, és mindenütt felbukkannak, ahol szükség van rájuk. Mindez elmondható a középpályát erősítő Andrej Ličákról és Matesz Józsefről is.

„Csapatunk összetartó erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az az eset, amikor a Ťahanovce elleni létfontosságú bajnokira két, Prágában dolgozó játékosunk is hazajött szombaton, majd vasárnap visszautazott a cseh fővárosba” – jegyezte meg Juhás József.

A tavaszi idényre való felkészülés jegyében több barátságos meccset játszottak magasabb osztályokban szereplő alakulatokkal. Anyagi gondjaik nincsenek, a közelmúltban új lelátót építettek, és az sem elhanyagolható tény, hogy elsődlegesen hazai, saját nevelésű játékosokra alapoznak. Három korosztályos csapattal (U11, U15, U19) is büszkélkedhetnek, amelyeket egykoron kerületi bajnokságokban közreműködő szakképzett edzők irányítanak. „Utoljára a hetvenes években játszottunk a IV. ligában, amelyet akkor divízió néven jegyeztek. Jó lenne újra megpróbálkozni, bizonyára lelkes szurkolóinknak is örömöt szereznénk” – tárta fel titkos vágyait a klubelnök-csapatkapitány. Első tavaszi bajnokijukon vasárnap a Hornád Ždaňa vendégeként futnak ki a pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?