Élen a rimaszombatiak

A II. labdarúgóliga őszi idényének utolsó előtti fordulójában a rimaszombatiak fölényes győzelmet arattak Senicán, s ezzel átvették a vezetést a tabellán. Színvonalas játékot és bacsfai győzelmet hozott a csallóközi derbi, a DAC veresége után Dušan Liba kemény kritikával illette saját játékosait.

Vendégsiker a csallóközi derbin. A bacsfai Szíjjártó László (középen) az iráni Mohsen Faraji (balra) és Sováb Zoltán között próbál kapura törni.Örzsik Ödön felvételeSENICA–RIM. SOBOTA 0:3 (0:1), góllövők: Piszár (25.– 11-esből), Pinte (47.), Maruniak (74.). Játékvezető: Kačenga, 400 néző. A rimaszombatiak a következő összeállításban léptek pályára: Slovenčiak–Balaško, Lipovský, Németh K., Valkučák (80. Staňo)–Pinte, Ádám, Sľuka, Domik–Piszár, Maruniak (85. Staš). Kezdettől fogva a gömöriek diktálták az iramot, a hazaiak leggyengébb őszi teljesítményüket nyújtották. A 25. percben tetszetős akció végén Pinte került helyzetbe, ám az egyik hazai védő 10 méterre a kaputól hátulról csúnyán elgáncsolta. A megítélt büntetőt Piszár József biztosan értékesítette. A gól után sem változott a játék képe, nagy fölényben futballoztak a gömöriek. A kitűnően játszó Pinte Attila közeli lövését bravúrosan hárította a vendéglátók kapusa, aki többször kitett magáért.

Nem sokkal a szünet után gyors kontra végén Maruniak iramodott meg a szélen, beadását Pinte 11 méterről a bal felső sarokba fejelte. Negyedórával a befejezés előtt formás támadást követően Maruniak állította be a végeredményt. Az alsóházban tanyázó senicai együttes a mérkőzés során mindössze egy helyzetet dolgozott ki, ám Slovenčiak kapus bravúrosan hárított. A látottak alapján nagyobb arányban is nyerhettek volna a gömöriek.

Pinte Attila így látta a találkozót: „Csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyerünk. A hazaiak közül csak a játékmester Hílek nyújtott elfogadható teljesítményt. Ha a pálya talaja nem lett volna annyira rossz, nagyobb zakót kaptak volna a vendéglátók. Az első perctől kezdve az történt a pályán, amit mi akartunk. Jogos büntetőből szereztünk vezetést, csúnyán felrúgott a senicai védő, jellemző, hogy a tizenegyes megítélése után nem is tiltakoztak a hazaiak. Hosszú idő után sikerült fejesgólt elérnem, azt hiszem, utoljára még Inter-mezben találtam fejjel a hálóba. Nagyon örülünk, hogy végre átvettük a vezetést a táblázaton, bízom benne, hogy a bajnokság végén is az első helyen zárunk. Nehéz mérkőzés vár ránk szombaton a szenciek ellen, hiszen eddig idegenben 17 pontot szereztünk, viszont odahaza csupán tizet. Remélem a KOBA ellen sikeresek leszünk” – mondta lapunknak a rutinos középpályás. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?