EL: Újabb Barca-döntetlen, hátrányban a Rangers

el barca

Lejátszották a labdarúgó Európa-liga és Európa-konferencialiga első meccseit. A nyolc összecsapásból a vendégek egyet sem tudtak megnyerni, viszont öt alkalommal is döntetlennel hangoltak a visszavágókra.

Az FC Barcelona a 16 közé jutásért és a nyolcaddöntőben is csak döntetlenezett a párharc első mérkőzésén, a furcsa sorozat pedig Frankfurtban folytatódott. A német nagyvárosban telt ház és fantasztikus szurkolás várta a katalánokat, akiknek az első félidőben a várakozásoknak megfelelően egyértelmű labdabirtoklási fölényük volt – a német csapat javára szóló 8:2-es helyzetarány viszont sokat elárult az Eintracht bátor játékáról. A gól nélküli első félidő után gyorsan büntetőhöz jutottak a hazaiak, de a videóbírózás után megúszta a 11-est a Barcelona. Végül mindkét oldalon született egy-egy szépségdíjas gól, de az 1:1-es eredménytől Xavi, a Barcelona trénere nem volt túlságosan elragadtatva. „Nehéz volt felvenni a tempót, a Frankfurt remekül védekezett és nem hagyott nekünk sok területet. A második félidőben javult a játékunk, de akkor is veszélyesek voltak az ellentámadásokbólˮ – mondta a klublegenda.

Érdekes

17 éves olvasónktól kaptuk

Néhány észrevétel a Frankfurt–Barcelona meccsről

A Barcelona 3 védővel építkezett. Araujo, Pique (majd Lenglet) és García maradt hátrébb, hosszú labdákkal iranyították a játékot. Egy sorral előttük Busquets játszott 6-os pozícióban, Pedri és Gavi pedig 8-asban. Jordi Alba egy magasabb, szűk pozíciót vett fel. Traore és Torres tartották a szélességet a középcsatár Aubameyang mellett.

A magas védekezés miatt sokszor megnyílt a terület a beinduló támadók előtt. Amikor labdát szerzett a Frankfurt, egybő1 kapura törtek, kihasználva azt, hogy a Barcelona még nem rendeződőtt vissza.

Amikor a Barcelona térfelen volt a labda, nagyon magasan támadt le agresszíven a Frankfurt, három támadó került szembe három védővel 3-4-3-as felállásban, ilyenkor általában Jordi Alba jött vissza segíteni.

Amikor viszont a Barcelonának sikerült kihoznia a labdát a félpályáig, a Frankfurt 5-4-1-es formacióba rendeződött át, ahol az egyik középső hátvéd, Tuta folyamatosan kilépett Gavira és szorosan fogta, teljesen kivéve a játékbóI. Ami meglátszott a Barcelona támadásain, mivel nem tudtak magas minőségű helyzeteket kialakítani.

A változast Xavi két cseréje hozta meg, Traore helyére érkezett Dembele, aki egy sokkal kreatívabb és intelligensebb játékos Adamánál. Gavi helyére pedig De Jong szállt be. Pedri átkerült a másik oldalra, így a két friss játékos egymás mellett kombinálhatott, össze is hozták az egyenlítést.

Összességében kemény csata volt, ahol a Barcelona birtokolta többet a labdát (66%/34%), ettőI függetlenüI a Frankfurt több és jobb minőségű helyzetet tudott kialakítani átmenetekbő1 (lövések 16/7, Xg 1,32/0,60 t).

Földes Bence, Komárom

Szoboszlai-kapufa

Londonban a West Ham United egy szigorúan megítélt piros lap miatt az egész második félidőt emberhátrányban játszotta, de mégis meg tudta szerezni a vezetést a Lyon ellen, amely a 66. percben egy szerencsétlen hazai felszabadítás után mentette döntetlenre a mérkőzést. „Nagyon csalódott vagyok, mert domináltunk. Tíz ember ellen meg kellett volna nyernünk a mérkőzéstˮ – összegzett a Lyon menedzsere, Peter Bosz. Érdekesség, hogy Dirk Creswell kiállítása volt a West Ham történelmének első piros lapja a nemzetközi kupaporondok főtábláján, holott ez már a 61. mérkőzése volt a Kalapácsosoknak.

Mivel csütörtökön az RB Leipzig is remizett az Atalantával (a színvonalas mérkőzésen Gulácsi és Orbán kezdett, Szoboszlai pedig csereként beállva kapufát fejelt a németeknél), egyedül a Braga várja előnyből a jövő heti visszavágókat. A 2011-ben Európa-liga-döntős portugál együttes 1:0-ra verte a Glasgow Rangerst, de egy kapufa és egy kihagyott ziccer miatt nem lehet teljesen elégedett a minimalista győzelemmel.

Lesgól is gól

Tökéletes reklám a futballnak – így lehetne jellemezni a Feyenoord–Slavia Praha (3:3) negyeddöntőt az Európa-konferencialigában. A Slavia a félidő hajrájában egyenlített 1:1-re egy lesgóllal, de mivel a sorozatban nincs videóbíró, a találat érvényben maradt. A szituáció tömegjelenetet és több pályán kívüli sárga lapot eredményezett a félidőt jelző sípszót követően.  A meccs hajrájában is a csehek futottak az eredmény után, és az utolsó utáni pillanatban egy sarkazós góllal 3:3-ra mentették a találkozót. „Nagyszerű mérkőzés hat góllal, remek egyéni teljesítményekkelˮ – foglalta össze a látottakat Jindřich Trpišovský, a Slavia trénere.

Csütörtökön folytatódott a norvég csoda: a Bodö/Glimt együttese, miután a csoportkörben 6:1-re verte José Mourinho AS Romáját, a negyeddöntőben ismét a Farkasokkal került szembe, és bár az első félidő végén hátrányba került, végül 2:1-re megnyerte a találkozót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?