El Clásico: a Barca zakót adott a Realnak

<p>Váratlanul sima vége lett a spanyol liga őszi szuperrangadójának. A madridi El Clásicón az FC Barcelona feltörölte a padlót a saját közönsége előtt játszó Reallal.</p>

Szombaton rendezték a spanyol liga szuperrangadóját, a Real Madrid az FC Barcelonát fogadta. Mindkét oldalon volt két nagy visszatérő: a hazaiak részéről Sergio Ramos vállsérülése után először játszott, míg a Barcában a második félidőben hathetes kényszerű pihenő után újra pályára lépett Messi.

A főszerep azonban ezúttal is a Neymar–Suárez párosé volt. Az első helyet a bajnoki címvédő Barcáé volt, a középre ívelt labdát Suárez letette lövésre Neymarnak, ám a brazil fölé lőtte. Ezután Ronaldo próbálkozott a másik oldalon, ám a vendégek tisztáztak. A gólözön a 11. percben indult be: Sergi Roberto gyönyörű passzal ugratta ki Suárezt, aki külsővel a hosszú sarokba lőtt.

Ezután elkezdett eldurvulni a meccs, a katalánok játékosait egymás után rugdosták, Mascheranót a 27. percben le is kellett cserélni. A félidő vége előtt jött a második Barca-gól: Iniesta ugratta ki Neymart, a brazil a kapus hasa alatt gurította a hálóba.

A második félidőben ugyanott folytatta a Barca, ahol az elsőben abbahagyta: sorban gyártotta a helyeteket, melyek közül kettőt értékesített is. Iniesta az 53. percben gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, amikor a Neymar által lekészített labdát 15 méterről a léc alá bombázta.

Közben a Barca kapusa sem unatkozott, Claudio Bravo Ronaldo ziccerét tenyerelte ki 0-3-nál, a 88. percben egy szöglet után a portugál léc alá tartó fejesét bokszolta ki. Előtte, még a 74. percben Suárez talált be ajtó-ablak helyzetben. 0-3 után a Real védelme már gyakorlatilag átjáróház volt, a meccs végén az elégedetlen hazai drukkerek fehér kendőkkel integettek Rafael Beníteznek – a legszívesebben elzavarnák a Real edzőjét.

Győzelmének köszönhetően a Barca hatpontos előnyre tett szert a Real előtt, ha vasárnap nyer az Atlético a Betis otthonában, akkor – felugorva a második helyre – a két ponttal megelőzheti városi riválisát. 

Real Madrid–FC Barcelona  0-4 (0-2)
Góllövők: Suárez (11., 74.), Neymar (39.), Iniesta (53.)

Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo (59. Carvajal), Modric, Kroos, J. Rodríguez (55. Isco) , Bale, C. Ronaldo, Benzema
FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano (27. Mathieu), Jordi Alba, Rakitic (57. Messi), Busquets, Iniesta (77. Munir), Sergi Roberto, Suárez, Neymar

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?