Ekecsiek lépéselőnyben

Ekecs. Az egyik oldalon tapsvihar, a másikon szomorúság és könnyek. A dunaszerdahelyi területi I. osztály bajnoki döntőjével felérő rangadó az érzelmekről is szólt.

„Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!” – skandálta (és dobolta) kórusban a népes ekecs-apácaszakállasi szurkolótábor a lefújás után, miközben a győztes együttes (2:1) a lelátó előtt köszönte meg a frenetikus buzdítást. A sors fintora, hogy a slágermérkőzés 25. percétől ugyanezt az érzést éppen a vendégek érezhették, ráadásul a dobokkal, dudákkal, csörgőkkel felszerelt nagylégi fanclub már akkor megelőlegezte az aranyérmet.

Mintegy hétszáz (!) futballkedvelő jött el az év mérkőzésére, hogy szemtanúja legyen a csallóközi felsőház legnagyobb érdeklődéssel várt ütközetének. A nagyérdemű is egyetértett azzal, hogy az első félidőben (1:1) a hazaiak voltak veszélyesebbek (a nagylégi Čomor a gólvonalról is mentett). Fordulás után sokkal inkább felpörögtek a vendégek, Pócs védései és a kapufa többször is megakadályozta a nagylégi találatot. A vihar szele azonban a nagylégiek vesztét okozta. „Az volt az ekecsiek szerencséje, hogy a feltámadt szél őket segítette” – mondogatták a semleges nézők. A 19 éves ekecsi nevelésű Orosz László ugyanis szöglettel felérő szabadrúgásból volt eredményes. „A szél is bezavart, alákapott a labdának. Mindezek ellenére ki kellett volna ütnöm! A kesztyűimet is széttéptem, s a kapuban hagytam azokat” – bosszankodott a meccs után elcsukló hanggal a 22 éves Andrássy, aki hiába védett bravúrosan, végzetes megingásával elrontotta az összképet. „Többen is azt kiáltották, hogy csavarjam rá. Szerencsére bejött, s ha még egyszer győzünk, bajnoki címmel ünnepelhetjük az ekecsi fociszakosztály nyolcvanadik születésnaját” – mesélte a meccs hőse, Orosz László. Míg a hazaiak a boldogságban úsztak, a vendégek fiatal játékosai zokogva vonultak az öltözőbe… A szerencsésebb, vagy a jobb csapat diadalmaskodott? – kérdeztük az edzőktől. „Egyértelműen a szerencsésebb. Drukkereink egyébként kellemesen megleptek. A második félidőben helyzetek sokaságát puskáztuk el. Az utolsó percben két lépésről ziccert hibázni óriási balszerencse” – csóválta a fejét Zdeno Jánoš, a vendégek trénere. „Ellenfelünknél eggyel többször voltunk eredményesek. Ez önmagáért beszél. Életem legnehezebb mérkőzésén vagyok túl, nagyon felszívták magukat a vendégek. Köszönet a szurkolásért, igazi futballhangulatot varázsolt a két szurkolótábor az ekecsi focipályára” – értékelt a láthatóan kimerült Szigeti Attila.

„Minden sportban a jobbik csapat szokott győzni, kivéve a futballt, amely teljesen irracionális dolgokat képes produkálni” – mondta nemrég Michel Platini, az UEFA elnöke. Az ekecsi mérkőzésen a pontosztozkodás lett volna az igazságos. A foci azonban kegyetlen is tud lenni. Csak a vesztes nagylégieknek tudja ezt most valaki észérvekkel megmagyarázni… (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?