Éheznek a kenyai edzők Rióban – állítólag

Rio de Janeiro |

<div>Vagy dopping van a dologban? Egy kenyai edző a versenyzője helyett adott vizeletmintát a doppingellenőrzésen. Magyarázata szerint éhes volt.</div><div>&nbsp;</div>

Versenyzője akkreditációs kártyáját használta John Anzrah kenyai atlétaedző, akit ezért hazaküldtek az olimpiáról. „Szerdán a tanítványom, Ferguson Rotich ideadta a kártyáját, hogy a reggelinél használhassam. Ha lett volna akkreditációm, ez nem következik be. Nem akartam másnak kiadni magamat” – nyilatkozta hazatérése után Anzrah. Az egykori futó hangsúlyozta: éhsége vezérelte, mert az akkreditációval nem rendelkező edzők nem léphetnek be az olimpiai faluba, ahol ingyenes az étkezés. „Úgy éltünk Rióban, mint a koldusok. Magánházakban laktunk, magunknak főztünk, de a sportolók mindig segítettek nekünk ételhez jutni” – tette hozzá. Az 52 éves Anzrah közölte, puszta véletlen, hogy a doppingellenőrök éppen akkor érkeztek, amikor reggelizett. „Hárman odaléptek hozzám, a nemzetiségemet kérdezték, ellenőrizték a listájukat és közölték, hogy Fergusonra szúrópróbaszerű mintavétel vár. Mondtam nekik, hogy én nem Rotich vagyok, de hallani sem akartak róla. Egy szobába vezettek és vizeletmintát kértek, de megtagadtam, majd kértem a kollégámat, hogy figyelmeztessék Fergusont. Amikor odaért, az útlevelével bizonyította, hogy tényleg az ő kártyáját használom, ezután elengedtek” – mesélte. Kip Keino, a Kenyai Olimpiai Bizottság elnöke viszont azt mondta, hogy az edző vizeletmintát adott, és még alá is írta a szükséges dokumentumokat.„Nem adtam mintát. Hívtam a kenyai vezetőket, hogy bizonyítsák az igazamat. A dokumentumokat pedig csak azért írtam alá, hogy időt nyerjek, amíg a versenyzőm odaér” – közölte. Az edzőre hazájában valószínűleg büntetőeljárás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről pedig vizsgálat és szankciók. A NOB később megerősítette, hogy Anzrah-t végül nem tesztelték, Rotich viszont később adott mintát, ami negatív eredményt hozott, ezért pénteken rajthoz állhatott 800 méteres síkfutásban.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?