„Egyszerűen most jött el az én időm”

<p>„Ha lehet, fejezzük ezt be gyorsan, mennék ünnepelni” – nevetett Carolina Kostner a nizzai vb női versenye után a sajtótájékoztatón.</p>

Az olasz versenyző egy vb-ezüst és két vb-bronz után tizedik világbajnokságán végre felért a csúcsra. A rövidprogram után csak harmadik volt, a kűrben azonban 128,94 pontot szerzett, és 189,94-es összpontszámmal győzött, megelőzve az orosz Alena Leonovát és a japán Szuzuki Akikót.

A rövidprogram és a kűr között szokatlanul volt egy szabadnap is. Hogy töltötte?

A rövidprogram után kicsit fájt a lábam, ezért az edzőm azt mondta, pénteken nem fogok korcsolyázni. Meglepődtem, és kicsit meg is ijedtem, hogy ha egész nap nem leszek jégen, nagyon ideges leszek, mire a kűr kezdődik. De a barátaim jól gondomat viselték, elvittek Monacóba, ahol nagyon kellemesen kikapcsolódtunk, remek nap volt.

Milyen érzés volt a kűr előtt kilépni a jégre, s látni a rengeteg olasz zászlót?

A 2006-os torinói olimpiára emlékeztetett, amikor még tapasztalatlanabb voltam, és nem tudtam mit kezdeni a rám nehezedő nyomással. Ott kudarcot vallottam, de most úgy érzem, van esélyem helyrehozni az akkori hibámat, s végre megszabadulni attól az élménytől.

Ez a tizedik versenyszezonja a felnőttek között, megnyerte a Grand Prix-döntőt, az Eb-t és most a vb-t is. Az Európa-bajnokság előtt azt mondta, már nem stresszel annyit a helyezés miatt, csak jól akarja érezni magát a jégen. A vb-hez is így állt hozzá?

A lelkem mélyén tudtam, hogy akár nyerhetek is, de ezt a gondolatot ki akartam zárni a tudatomból. Minden verseny a nulláról indul. Idén két igazán gyönyörű programom van, a lehető legjobban akartam korcsolyázni, megmutatni, mennyire szeretem ezt a sportot.

Álmodott valaha arról, hogy a vb-dobogó tetején áll?

Érdekes, de ha a korcsolyával álmodok, általában rosszak ezek az álmok. Elkések edzésről, vagy elszakad a cipőfűzőm, ilyesmik.

Már tizenévesen is óriási tehetségnek tartották, mégis csak most, 25 éves korában lett világbajnok.

Mindenki, aki eljut a világbajnokságra, óriási tehetség, nem én vagyok az egyetlen. Egyszerűen most jött el az én időm. Most voltam elég érett arra, hogy megnyerjem a vb-t. Most kezdem már érezni, milyen fáradt vagyok, de leírhatatlan érzés, hogy végre valóra vált az álmom.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?