Egyre értékesebb a szentpéteriek skalpja

régiófoci

Tavaly tavasszal négy ponttal sereghajtóként fordultak, az idény végén a 9. helyen zártak. Idén márciusban listavezetőként kezdték a pontvadászatot a komáromi területi focibajnokság VII. ligájában játszó szentpéteriek, akik 2023. május 14-től veretlenek!

Mi több, a 2023/2024-es bajnoki évfolyamban eddig lejátszott összecsapásokat megnyerték, 48 ponttal (16 győzelem, 78:9), utcahosszal vezetik a tabellát. Két meccsen tízet vágtak soros ellenfelüknek, a bajcsiakat 17:0-ra verték. A dolog szépséghibája, hogy a bajcsiak visszalépése után a rekordgyőzelmet törölte az irányító szövetség sporttechnikai bizottsága. 

Tavaly a nemesócsaiak elleni őszi idényzárón 10:1-es szentpéteri diadal, idén tavaszelőn 3:0, 2:0 és 2:1-es győzelem került a krónikába. Ez utóbbit az újgyallaiak (Dulovce) elleni idegenbeli meccsen produkálták Gyurenka István edző védencei. 

„A 19. percben már 2:0-ra vezettünk. Röviddel az első félidő befejezése előtt a hazaiak szépítettek. Az eredmény ugyan szoros, kiegyenlített mérkőzésre utal, a valóságban azonban épp ennek ellenkezője történt a pályán. Mi domináltunk, de hadilábon álltunk a góllövéssel. Hét-nyolc ziccerünk maradt kihasználatlanul. Ősszel gólerősek voltunk, tavasszal még nem indult be a gépezet. Szerintem a hatékonyság csak idő kérdése. Annyi biztos, hogy az ellenfelek nagyon odafigyelnek, felkészülnek ránk. Egyre értékesebb a veretlen éllovas skalpja. Egyébként tavasszal csupán derbimeccset (Hetény, Szilasháza, Újgyalla) játszottunk. A húsvétvasárnapi, amikor Perbetét fogadjuk, is rangadó lesz a javából. Ezen természetesen további három ponttal szeretnénk gyarapítani gyűjteményünket” – nyilatkozta lapunknak a legutóbbi és a legközelebbi bajnokiról Gyurenka István. 

Egyébként a folytatásban egymást követő három bajnokit, két szabad vasárnappal tarkítva hazai környezetben játszik a bajnokjelölt. 

„Az újrakezdéskor új vezetőség vette kezébe a helyi focitörténések irányítását. Munkájukat a helyzet konszolidációja, az eredmények nagyívű javulása minősíti a legmarkánsabban. Visszatértek a helybeli futballisták, a húszfős keretből tizenöt a hazai. Két brazil légiósunk is van. Egyértelmű: a járási bajnokság mezőnyéhez képest mi rendelkezünk a legerősebb kerettel. Alázattal, keményen dolgozunk. Igyekszünk tetszetős, látványos gólokkal fűszerezett játékkal kiszolgálni szurkolóinkat. Tizenegy pont az előnyünk. Ennek ellenére úgy tartom, nem lefutott még a verseny, négy nagyon fontos meccs vár még ránk az idény végéig. Közülük hatpontosnak ígérkezik a keszegfaluiak elleni idegenbeli meccs. Szeretnénk minél tovább megőrizni veretlenségünket, a tabella élén elfoglalt pozíciónkat. A bajnoki cím elhódítása a célunk” – nyomatékosította a szentpéteriek elvárásait sikerkovácsuk, Gyurenka István.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?