Egyesben már szlovákok nélkül

London. A szakadatlan esőzések miatt az angol nyílt teniszbajnokság rendezői úgy döntöttek, hogy szombaton nem rendeznek mérkőzéseket Wimbledonban, így a hagyományos vasárnapi szünnapon folytatódtak a küzdelmek. A szlovák teniszezők számára sikertelenül, mert a 3.

London. A szakadatlan esőzések miatt az angol nyílt teniszbajnokság rendezői úgy döntöttek, hogy szombaton nem rendeznek mérkőzéseket Wimbledonban, így a hagyományos vasárnapi szünnapon folytatódtak a küzdelmek. A szlovák teniszezők számára sikertelenül, mert a 3. fordulóban elbúcsúzott Dominik Hrbatý, Karol Beck és Ľudmila Cervanová is. A 25. helyen kiemelt Hrbatý hiába küzdött, nem volt esélye a kitűnően adogató horvát Ancic ellen, és 5:7, 3:6, 5:7 arányban kikapott. A 26 éves szlovák teniszező, akinek nem nagyon ízlik a füves pálya, pályafutása legjobb eredményét érte el Londonban. Ez Karol Beckről is elmondható, a tehetséges zólyomi teniszező a 3. fordulóban attól a belga Malisse-től szenvedett vereséget, aki két évvel ezelőtt Wimbledonban az elődöntőig jutott. A 22 esztendős Beck nem tudta megismételni a 20. helyen kiemelt spanyol Robredo elleni teljesítményét, ennek ellenére elégedett lehet a füves pályán elért eredményével. Korábban ugyanis megnyert egy tornát, majd negyeddöntős lett, Wimbledonban pedig a harmadik fordulóig jutott.

Ľudmila Cervanová a várakozásnak megfelelően nem bírt a 4. helyen kiemelt francia Amelie Mauresmóval, és 66 perc alatt 1:6, 4:6 arányban alulmaradt. Veresége ellenére a maximumot érte el Londonban, pályafutása során másodszor játszhatott Grand Slam-torna 3. fordulójában. Egyértelmű lefolyása volt az első játszmának, amelyet a szlovák lány 23 perc alatt elvesztett. Később bátran kockáztatott, az utolsó szettben 3:3-ig jól tartotta magát, de később rosszul adogatott, s ezt a francia kihasználta.

EREDMÉNYEK – férfi egyes, 3. forduló: Malisse–Beck 6:3, 6:3, 6:4; Ancic–Hrbatý 7:5, 6:3, 7:5; Federer–T. Johansson 6:3, 6:4, 6:3; Spadea–Schüttler 6:4, 6:2, 6:3; Schalken–Enqvist 5:7, 6:2, 3:6, 7:6, 6:2; J. Johansson–Björkman 6:7, 7:6, 7:6, 6:3; Henman–Arazi 7:6, 6:4, 3:6, 6:2; Roddick–Dent 6:3, 7:6, 7:6; Philippoussis–Gonzalez 6:4, 6:1, 6:7, 7:5.

Női egyes, 3. forduló: Mauresmo–Cervanová 6:1, 6:4; Capriati–Dechy 7:5, 6:1; Sprem–Shaughnessy 7:6, 7:6; Maleeva–Chládková 7:5, 6:3; S. Williams–Serna 6:4, 6:0.

Női páros, 2. forduló: Husárová, C. Martinez–Grande, Pennetta 3:6, 6:1, 6:1; Callens, Mandula–Cargill, Wheeler 6:4, 6:3

Férfi páros, 2. forduló: B. és M. Bryan–Kisgyörgy, Kubot 7:6, 6:3.

Vegyes páros, 1. forduló: Ram, Rodionov–Hrbatý, Nagyová 6:3, 6:4. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?