Egy tucat idegenlégióssal

E hét végén Hannover ad otthont a 12. Német Kupa nemzetközi jégkorongtornának. A pénteken kezdődő, háromnapos viadalon ezúttal is részt vesz a szlovák válogatott, amely előbb a svájciakkal, majd a házigazdákkal, a zárónapon pedig a kanadai olimpiai együttessel mérkőzik.

Peter Pucher (balra) ismét tagja a szlovák jégkorong-válogatott szűkebb kereténekBerenhaut Róbert felvétele Ján Filc vezetőedző a pénteki Extraliga-fordulót követően 22-es keretet hirdetett a hannoveri viadalra, a csapat tagjai vasárnap délután Pozsonyban találkoztak, majd másnap reggel négynapos németországi (Landshut) edzőtáborozásra utaztak. Az ott-tartózkodás költségeit a rendezők térítik. Ma este a házigazdák válogatottjával előkészületi találkozót játszik a szlovák gárda.

A keretben „csak” tíz extraligás korongozó található, tizenkettő pedig idegenlégiós (heten Csehországban, hárman Svédországban hokiznak, egy-egy játékos Svájcban, illetve Finnországban profiskodik).

– Csak azokat neveztem a németországi seregszemlére, akik jó teljesítményt nyújtanak és teljesen egészségesek; Uram, Hecl és Hlinka kisebb sérüléssel bajlódik, ezért kerültek a tartalékok közé. Az olimpiai nevezés szempontjából igen fontosnak tartom ezt a tornát, az, aki Németországban csalódást okoz, aligha kerülhet be a bővebb ötkarikás keretbe! A tét tehát nem kicsi. Örülnék, ha mindhárom mérkőzésen jó teljesítményt nyújtanánk, és azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy mi nyerjük meg a Német Kupát – nyilatkozta Ján Filc, a szlovák jégkorong-válogatott vezetőedzője.

A szlovákok kerete: Pavol Rybár (Slovan Bratislava), Matúš Kostúr (Zvolen)–Daniel Babka (Slovan), Martin Štrbák (Vsetín), Dušan Milo (Zvolen), Ladislav Čierny (České Budějovice), Richard Lintner (Trenčín), Ivan Majeský (Ilves Tampere), Richard Pavlikovský (HV 71)–Peter Pucher (Znojmo), Radovan Somík (Zlín), Ľubomír Hurtaj, Martin Kuľha (mindkettő Slovan), Ľubomír Vaic (Vsetín), Richard Šechný, Jaroslav Török (mindkettő Zvolen), Ľubomír Sabol (Košice), Ján Pardavý (Djurgaarden), Peter Bartoš (České Budějovice), Rastislav Pavlikovský (HV 71), Róbert Petrovický (Ambri Piotta), Róbert Tomík (Sparta Praha).

Tartalékok: Miroslav Lipovský (Žilina)–Ján Tabaček, Radoslav Hecl (mindkettő Slovan), Martin Čakajík (Trenčín), Marek Topoli (Košice)–Marek Uram (Znojmo), Andrej Podkonický (IFK Helsinki), Miroslav Hlinka (MoDo), Radoslav Kropáč (Havířov).

A 12. Német Kupa műsora – PÉNTEK, 16.00: Szlovákia–Svájc, 20.00: Németország–Kanada; SZOMBAT, 15.00: Németország–Szlovákia, 20.00: Kanada–Svájc; VASÁRNAP, 12.30: Szlovákia–Kanada, 16.00: Németország–Svájc.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?