Egy lépésre a Stanley-kupa-sikertől a Chicago Blackhawks

ÖSSZEÁLLÍTÁSChicago.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Chicago. A Chicago Blackhawks hatalmas csatában 3:1-re győzött a vendég Boston Bruins ellen, így összesítésben 3:2-re vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében, és már csak egyetlen siker választja el a Stanley-kupa megnyerésétől.

Fantasztikus iramban kezdett mindkét csapat, előbb a hazaiaktól Jonathan Toews, majd a túloldalon Milan Lucic találta el a kapuvasat. A két kapus, Corey Crawford és Tuukka Rask közben óriási védéseket mutatott be. Közvetlenül az első szünet előtt Patrick Kane – aki a 2010-es finálét eldöntötte – egy szerencsés góllal vezetést szerzett: az elé pattanó korongot vágta közelről a kapuba. A Bruins a folytatásban is sokkal többet ütközött, de Kane újabb villanásával már 2:0-ra vezetett a hazai gárda. További rossz hír volt a vendégeknek, hogy egyik legjobbjuk, Patrice Bergeron megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. Később a Blackhawks kapitánya, a két gólpasszos Toews is kidőlt a sorból. A harmadik harmad elején nagy nyomás nehezedett a chicagói kapura, és Zdeno Chára – a világ legnagyobb lövőerejű játékosa – egy bombalövéssel szépített. Az egyenlítés reményében kitámadott a Bruins, így jöttek a hazai ziccerek, és Rasknak kellett bravúrokat bemutatnia. A hajrában lehozta kapusát a 2011-es bajnok Boston, s Bolland ezt kihasználva az üres kapuba lőtt messziről.

„Ez a sorozat egy háború, s ez a meccs is nagy csatát hozott. Mindenkinek harcolnia kell, a mérkőzés első percétől az utolsóig. A Boston remek csapat védekezésben és támadásban is, de az utóbbi néhány találkozón mi is nagyszerű dolgokat vittünk véghez támadásban” – nyilatkozta Joel Quenneville, a Chicago edzője.

A kétgólos Patrick Kane csapattársát, Toewset dicsérte: „Ha egymás mellett játszunk, mindkettőnknek sokkal jobban megy a játék.”

A Boston szakvezetője, Claude Julien a harmadik harmadban nyújtott gyenge teljesítményben látta csapata vereségének okát: „Fogalmam sincs, miért nem játszottunk a harmadik játékrészben úgy, ahogy az első kettőben. Nehéz helyzetbe kerültünk. A következő mérkőzéseken már a túlélés lesz a tét. Nem eshetünk azonban pánikba, jó csapatunk van, vissza kell adnunk a Chicagónak a kölcsönt.” (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?