Egy lépésre a bajnoki címtől

Pozsony. Szombaton és vasárnap a fővárosban bonyolították le a Zvolen– Slovan hokidöntő 3. és 4. találkozóját. A zólyomi meccsek (2:3, 4:1) után 1:1 volt az állás. A Slovan a hétvégén kétszer is legyőzte nagy riválisát, és már csak egy lépésre van a bajnoki címtől.

Miroslav Šatan (fehér mezben) szombaton nem ütött gólt, ennek ellenére simán nyert a SlovanČTK-felvéteTegnapelőtt mindkét csapat óvatosan kezdett. A vendégek már az 5. percben váratlanul megszerezték a vezetést: Klepáč távoli lövése Šechný hokibotjáról vágódott a hálóba. A gól megzavarta a kékeket, akik percekig szétesően korongoztak. Az első szünetben – egészen biztos – volt mondanivalója a pozsonyiak cseh mesterének, Miloš Řihának, akinek védencei sokkal bátrabban támadtak a második harmadban. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen nem egész öt perc alatt fordított a Slovan. Mindkét gól emberelőnyből született. A 29. percben, 2:1-es hazai vezetésnél Plavucha a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki. Sorsdöntő pillanat volt! A második játékrész hajrájában ismét kapituláltak a zólyomiak, s amikor a 45. percben újra betaláltak a kékek, eldőlt a meccs sorsa. A hajrában mindkét oldalon esett egy-egy gól. A látottak alapján teljesen megérdemelten nyert a Slovan, amely az első 20 percben mutatott gyenge teljesítménye után magára talált, s a meccs hátralévő részében minden tekintetben felülmúlta ellenfelét.

Tegnap mindkét gárda nagy lendülettel kezdett, az első helyzetet Šatan hagyta, ki majd a másik oldalon Šechný már Barta kapuson is túljutott, s lövése a kapufán csattant. Rákapcsolt a Slovan, és a 15. percben megszerezte a vezetést: Stantien mesteri átadását Dornič lőtte a hálóba. Az első szünet után feljött a Zvolen, de a Slovan-védelem Barta kapussal az élen jól állta a rohamokat. A második harmad hajrájában is a Slovan hálóőre volt a főszereplő, gyors egymásutánban háromszor is bravúros reflexmozdulattal hárított. Az utolsó játékrészben a vendégek mindent egy lapra tettek fel, ám Barta kapus sziporkázott. Az 54. percben egy gyors kontrát követően növelte előnyét a Slovan: Šatan Hudechez passzolt, aki nem hibázott. A pozsonyiak szenzációsan védő kapusuknak köszönhetik, hogy vasárnap is legyőzték riválisukat. (zsi)

SZOMBAT: SLOVAN–ZVOLEN 5:2

Gólütők: Stantien (24.), Ľ. Višňovský (28.), Kuľha (37., 45.), Junas (60.), illetve Šechný (5.), L. Čierny (56.). Összesítésben 2:1; harmadok 0:1, 3:0, 2:1. Játékvezetők: Beniač és J. Konc; 9000 néző (telt ház). SLOVAN: Barta–Ľ. Višňovský, Jendek, Horáček, Vydarený, Pavlas, J. Tabaček–Bartek, Kapuš, Cíger–M. Hudec, Stantien, Junas–Kuľha, Šatan, Hujsa–Němčický, Jánoš, Dornič; ZVOLEN: Križan–Babka, Škuta, Jasečko, Štork, L. Čierny, Klepáč–Zedník, Handzuš, Országh–Török, Šechný, Bartoš– Plavucha, Klouda, Cibuľa–Škvaridlo, Jarolín (41. I. Majeský), Weissmann.

VASÁRNAP: SLOVAN–ZVOLEN 2:0

Gólütők: Dornič (15.), Hudec (53.). Összesítésben 3:1; harmadok 1:0, 0:0, 1:0. Játékvezetők: Lauff és D. Konc; 9000 néző (telt ház). SLOVAN: Barta–Ľ. Višňovský, Jendek, Horáček, Vydarený, Pavlas, J. Tabaček–Bartek, Kapuš, Cíger–Kuľha, Hujsa, Šatan–M. Hudec, Stantien, Junas–Němčický, Jánoš, Dornič; ZVOLEN: Križan–Babka, Škuta, Jasečko, Štork, L. Čierny, Klepáč–Zedník, Handzuš, Országh–Török, Šechný, Cibuľa–Plavucha, Bartoš, Majeský–Škvaridlo, Klouda, Weissmann.

A következő meccs holnap Zólyomban lesz (17. 00).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?