„Egy kör olyan, mint máshol 20”

<p>Négy hét szünet után a legendás Spa-Franchorchamps-ban folytatódik a Forma&ndash;1-es világbajnokság a Belga Nagydíjjal. &bdquo;Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen pilóta, aki Spa-Franchorchamps-ot említi meg az egyik kedvenc pályájaként &ndash; jelentette ki a sauberes Nico Hülkenberg. A Ferrari spanyolja, Fernando Alonso pedig úgy fogalmazott, &bdquo;az izgalmat és az adrenalint tekintve Spában egy kör olyan, mint máshol húsz&rdquo;.</p>

Az élvezet a gyors kanyaroknak és a szintemelkedéseknek köszönhető az Ardennek hegyei mellett futó pályán – és nem utolsósorban annak, hogy a Belga Nagydíjjal már a világbajnokság „kisebbik fele”, a hátralevő kilenc futam is megkezdődik.

A német Sebastian Vettel (Red Bull) 38 pontos előnyből gazdálkodva vág neki a második félidőnek, és a statisztika alapján joggal bízhat negyedik vb-címe megszerzésében: 1985 óta tizenhétszer fordult elő, hogy egy versenyző előnye az idény felénél meghaladta az egy győzelemért járó pontok számát, s közülük mindössze ketten nem lettek bajnokok abban az évben. A németet azonban óvatosságra kell intenie a ténynek, hogy tavaly Alonso ugyanígy vesztette el az elsőséget vele szemben, és a másik pilóta, akinek ekkora hátrányból sikerült a maga javára fordítania a küzdelmet, pont a bajnokság mostani 2. helyezettje, a lotusos finn Kimi Räikkönen volt 2007-ben.

A legutóbbi, mogyoródi versenyt a brit Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte. „Keményen edzettem a szünetben, nem úgy, mint az elmúlt hat évben, amikor ezt az időszakot tényleg nyaralásnak vettem, és csak heti háromszor edzettem, nem pedig hatszor, mint most – mondta Hamilton. – Úgy jöttem Belgiumba, hogy motiváltabbnak érzem magam, mint valaha. Remek érzés tudni, hogy olyan autónk van, amivel versenyképesek vagyunk. Még sok van hátra, de általában a szezonok második fele jobban szokott sikerülni nekem, mint az elsők, remélhetőleg idén is így lesz.”

A Ferrari háza táján ellenben sötét felhők gyülekeztek mostanában. Alonso többször gúnyos megjegyzéseket tett az autóra, amiért a csapat vezetése meg is dorgálta őt. „Mi vagyunk a Ferrari, és a történelem arra tanított bennünket, hogy sohasem szabad beletörődnünk abba, hogy le vagyunk győzve – utalt eddigi utolsó vb-sikerükre, a 2007-es bajnoki címre Stefano Domenicali csapatfőnök. – Nem akarom azt látni, hogy valaki ne higgyen a felzárkózásunkban.”

Mindenesetre Alonsónak még sosem sikerült nyernie Spában, ellentétben a tavalyi győztes Jenson Buttonnal (McLaren), Vettellel, Felipe Massával (Ferrari) vagy Räikkönennel – utóbbi négy sikerével már nincs messze a belgiumi örökranglistát vezető Michael Schumacher hat elsőségétől. (f1hirek.hu)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?