Eddig minden doppingteszt negatív

Rio de Janeiro |

<p>Negatív mintát adott az a csaknem nyolcszáz labdarúgó, aki tagja volt a világbajnokságra készülő kereteknek, és a múlt csütörtök óta tartó brazíliai tornán sem akadt még pozitív doppingteszt.</p>

A nemzetközi szövetség (FIFA) orvosi bizottságának vezetője, Jiri Dvorak kedden hangsúlyozta: kilenc vb-találkozóról, valamint a felkészülési szakaszról tud most nyilatkozni, és eddig nem akadt doppingeset. Kiemelte azt is, hogy a brazíliai helyszínekről minden minta 36 órán belül elért a lausanne-i laboratóriumba, ahol a beérkezést követően 24 órán belül már eredményt tudnak mondani.

Eddig 50 ezer az átlagnézőszám

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint az első 17 találkozót átlagban 50 380 szurkoló tekintette meg a stadionokban, ami némileg meghaladja a 2010-es vb statisztikáját. Dél-Afrikában az egész torna során 49 670-en voltak meccsenként. Az abszolút nézőrekordot az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokság tartja 69 ezres átlaggal. Érdekes, hogy a brazíliai vb-n eddig mindössze három meccset rendeztek telt házzal: a nyitómérkőzést Brazília és Horvátország között (62 103), majd a Németország-Portugália összecsapást (51 081) és a keddi Brazília-Mexikó (60 342) találkozót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?