Eb-érmek az Ipponban

Június derekán újabb két éremmel gazdagodott a dunaszerdahelyi Ippon karateklub gazdag gyűjteménye. Ezúttal az érsekújvári Shito-ryu kontinensviadal mezőnyében harcoltak ki két bronzot.Négyen indultak a csallóköziek, akik a karate Goju-ryu és Shito-ryu stílusában is otthon vannak.

Június derekán újabb két éremmel gazdagodott a dunaszerdahelyi Ippon karateklub gazdag gyűjteménye. Ezúttal az érsekújvári Shito-ryu kontinensviadal mezőnyében harcoltak ki két bronzot.

Négyen indultak a csallóköziek, akik a karate Goju-ryu és Shito-ryu stílusában is otthon vannak. Utóbbiban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket. „Csak katában versenyeztünk. Ebben sokkal nehezebb, több munka van benne, míg elsajátítjuk a kifinomult formagyakorlatokat – indokolja szerepvállalásukat Csiba Tibor klubelnök, aki kétszeres szlovák bajnoki címe után léphetett az Eb pódiumára. – Érmet vártam magamtól a Masters kategóriában, bronz lett belőle. Kicsit csalódtam, mert nyerhettem is volna. Csapatban fiammal, Dáviddal és Klempa Lóránttal lettem harmadik. Ahhoz képest, amennyit készültünk, megérdemeltük. Arányos azzal, amit tettünk érte. Az viszont csalódás számomra, hogy fiam a felnőttek mezőnyében nem lett érmes. Csak ötödikként végzett, pedig a bronzért versenyezve egyértelműen jobb volt olasz ellenfelénél.”

Csiba Tibor lapunknak azt is elmondta, hogy klubjuk az utóbbi időben egyre több életjelet ad magáról. Ők is a WKF világszervezet égisze alatt karatéznak, s éppen ez a szervezet küldheti versenyzőit a 2020-as tokiói nyári olimpiára. A dunaszerdahelyi Ippon karateklub 1992 óta létezik, korábban a pionírház keretében űzték ezt az ázsiai sportot. Eredményességükről az is árulkodik, hogy már több mint kétszáz érmet gyűjtöttek a különböző viadalokon. Jó pár évig csak edzettek, főleg önvédelmet gyakoroltak. „Fiam sportgimnazista lett Dunaszerdahelyen, kedve volt a versenyzéshez, így elkezdtünk komolyabban készülni a megmérettetésekre. Az első eredmények már jelentkeztek. Jelenleg négyen járunk versenyekre, s további új tagokat próbálunk csalogatni az Ipponba” – mondta klubéletükről Csiba Tibor.

Eb-tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?