Duslo: megnehezítenék a nagymihályiak dolgát

<p>Sorozatban harmadszor a vágsellyei Duslo lesz a nagymihályi bajnokcsapat ellenfele a női kézilabda WHIL szlovákiai playoffjának ma kezdődő döntőjében.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A három győzelemig tartó sorozatban a két legeredményesebb hazai gárda csap össze: a nagymihályiak ötszörös, a vágsellyeiek pedig kilencszeres bajnokként lépnek pályára a döntőben, ráadásul a Iuventa valamennyi elsőségekor a Duslo volt a legyőzött ellenfél.

„Rossz lenne, ha azzal utaznánk Nagymihályba a mai és holnapi első két meccsre, hogy nincs esélyünk. A szakemberek túlnyomó többsége szerint 3:0-al végződik a sorozat, mi azon leszünk, hogy legalább korrigáljuk az eredményt, ha már alapjaiban nem is tudjuk megváltoztatni” – mondta lapunknak az esélyekről Tomáš Kuťka, a vágsellyeiek vezetőedzője.

A keletiek erejét jelzi, hogy utoljára 2011 decemberében kaptak ki a vágsellyeiektől (24:20 a Szlovák Kupa elődöntőjében), a bajnokságban pedig még régebbi, 2010-es keltezésű az utolsó Duslo-siker (33:31). „Nagymihályban idén senki sem tudott nyerni, a nálunk erősebb cseh csapatok, a Most vagy a Poruba is zakóztak keleten, ezért nagy merészség volna kijelenteni, hogy győzni megyünk a Iuventához. Viszont most rajtuk a sor, hogy bizonyítsák, ők a favoritok, és nem biztos, hogy szombaton és vasárnap jó napjuk lesz” – véli Kuťka.

A 63 éves tréner védenceinek idén egyszer már sikerült meglepniük a bajnokcsapatot: márciusban hazai pályán 27:27-es döntetlent értek el (idegenben 38:28-ra, a Szlovák Kupában 23:19-re nyertek a nagymihályiak). „Akkor képességeink határán teljesítettünk, most is igyekszünk maximális erőbedobással, a lehető legtöbbet nyújtva kézilabdázni. Idegenben elsősorban a játék minőségére helyezzük a hangsúlyt, de Vágsellyén emellett a jó eredmény elérése is fontos lesz, hogy így köszönjük meg drukkereinknek az egész évi buzdítást, azt, hogy nagyon szép számban látogatják a meccseinket.”

A Duslo már az elődöntőben is rászolgált a nézők tapsára, az előzetesen nehezebbnek ígérkező sorozatban 3:0-ra bizonyult jobbnak a Partizánske csapatánál. „Teljes mértékben kihasználtuk a hazai pálya előnyét, 2:0 után lelkiekben is fölénybe kerültünk, másrészt pedig Kertészová távozásával a simonyiak átlövőjátéka kiismerhetővé vált, így teljesíteni tudtuk az elvárást” – tette hozzá Kuťka. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?