Dúsgazdag angol klubok

Nagy pénz – nagy foci. Ha ez az elv mindig érvényesülne, akkor a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Manchester, a Juventus, a Milan és a Real Madrid játszana most egymással.

Nagy pénz – nagy foci. Ha ez az elv mindig érvényesülne, akkor a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Manchester, a Juventus, a Milan és a Real Madrid játszana most egymással. A nagy foci azonban idén elmaradt ezeknél a csapatoknál, nincsenek már versenyben a legrangosabb európai kupáért, ettől függetlenül ők vezetik a Forbes összeállítását, amelyben a világ leggazdagabb fociklubjait rangsorolja.

A világ leggazdagabb egyesülete a Manchester United, értéke meghaladja az egymilliárd dollárt is. A patinás angol klub árbevétele 2002-ben elérte a 289 millió dollárt, ebből 116 milliót a jegybevételek adtak. Persze, amikor Van Nistelrooyék hazai pályán játszanak, akkor egy gombostűt se lehet leejteni a nézőtéren.

A szigetországban a többi csapat sem panaszkodhat, a Forbes összeállításában a húsz leggazdagabb csapat közül hét az angol bajnokságban játszik. Az Arsenal értékét 482 millió, a Liverpoolét 447 millió dollárra taksálják. A számunkra hihetetlen összegek ellenére van, akinek nem okoz különösebb gondot angol premier ligás csapatot venni. Az orosz olajmágnás, Roman Abramovics zsebből kifizette a Chelsea 249 milliós árát, ezen felül még további 200 milliót szánt klasszisjátékosok szerződtetésére, szépen építgetve új csapatát. ĺzlését és/vagy szakértelmét dicséri, hogy a leigazolt sztárok nagyjából beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a klub ugyanis még harcban van a BL-trófeáért. (mh)

Sztárgázsik

Helyezés Játékos Klub Jövedelem (millió dollár)

1 David Beckham Real Madrid 30

2 Zinedine Zidane Real Madrid 19

3 Hidetoshi Nakata Bologna FC 16

4 Ronaldo Real Madrid 15

5 Raul Real Madrid 15

6 Christian Vieri FC Internazionale 14

7 Michael Owen Liverpool 13

8 Roy Keane Manchester United 12

9 Luis Figo Real Madrid 12

10 Alessandro Del Piero Juventus 10

A leggazdagabb csapatok listáján szép számmal találunk még olaszokat, a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokán a Juventus és az AC Milan áll (828 illetve 759 millió dollár). Meglepetésre a spanyol Real Madrid csak a negyedik leggazdagabb klub, ennek ellenére itt fizetik meg a legjobban a játékosokat.

A leggazdagabb klubok

Helyezés Klub Ország Vagyon (millió dollár)

1 Manchester United Anglia 1186

2 Juventus Olaszország 828

3 AC Milan Olaszország 759

4 Real Madrid Spanyolország 751

5 Bayern München Németország 617

6 Internazionale Olaszország 558

7 Arsenal Anglia 482

8 Liverpool Anglia 447

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?