Duplázott a norvég Svendsen

Östersund. Duplázott a norvég Emil Hegle Svendsen a tegnap véget ért 42. sílövő-világbajnokságon.

A 22 éves biatlonista csütörtökön, a 20 km-es egyéni viadalon sem talált legyőzőre, akkor is – csakúgy, mint most, 15 km-en – honfitársát, Ole Einar Björndalent előzte meg a célban. A szlovák Pavol Hurajt a 19. helyen ért célba. „A hajrában még volt esélyem arra, hogy bekerüljek a tíz közé, azonban az utolsó két lövést elrontottam” – bosszankodott Hurajt.

A férfi váltót a címvédő oroszok, a nőit pedig a németek nyerték. A szlovák kvartett mindkét esetben a 9. helyen végzett. Milan Gašperčík, a szlovák női válogatott edzője: „Ez nagyon jó eredmény, maximumot nyújtotta a csapat. Tavaly csak a 15. helyet sikerült megszereznünk.”

Pavol Kobela, a férfi együttes trénere is elégedett volt: „Egész évben balszerencsések voltunk, mert nem sikerült a tíz közé jutnunk, most viszont remekül versenyeztek a fiúk. Egy kis szerencsével még jobb eredményt is elérhettünk volna.”

A címvédő orosz együttes szédületes tempóban kezdett, a harmadik váltóban még nagyobb előnyre tett szert. Sokat jelentett, hogy Jaroscsenko remekül és gyorsan lőtt, míg a vetélytársak többször is hibáztak. Az utolsó váltásnál a sprintben világbajnok Makszim Csudov tovább tudta növelni előnyét Ole Einar Björndalennel és a norvégokkal szemben, több mint egy perccel nyerte meg az orosz együttes a viadalt. A legnagyobb harc a bronzéremért alakult ki, ahol a német csapat három századmásodperccel előzte meg Ausztriát.

Magdalena Neuner sikerével végződött a női tömegrajtos verseny. A német klasszis a vegyes váltó után másodszor állhatott a dobogó legfelső fokára, három másodperccel előzte meg a norvég Tora Bergert és majd fél perccel végzett a bronzérmes Jekatyerina Jurjeva előtt. Neuner négy lőhibát vétett a versenyen, de ennek ellenére megelőzte Bergert, aki csupán egyszer nem talált a célba. (sita, mti, ns)

VB-KRÓNIKA

Férfiak

4x7,5 KM-ES VÁLTÓ: 1. Oroszország (Csereszov, Kruglov, Jaroscsenko, Csudov) 1:21:00,7 (0 büntetőkör/5 póttöltény), 2. Norvégia +49,2 (0/7) 3. Németország +1:42.5 (2/14), ... 9. Szlovákia (Hurajt, Marek Matiaško, Kazár, Miroslav Matiaško).

TÖMEGRAJTOS VERSENY, 15 KM: 1. Svendsen (norvég) 36:12,6 (1 lőhiba); 2. Björndalen (norvég) +0,4 (1); 3. Csudov (orosz) +24,9(3); ... 19. Hurajt (szlovák) +2:12,3 (4).

Nők

TÖMEGRAJTOS VERSENY, 12,5 KM: Neuner (német) 39:36,5 (4 lőhiba); 2. Berger (norvég) +3 mp (1); 3. Jurjeva (orosz) +29,5 (2).

4x6 KM-ES VÁLTÓ: 1. Németország (Glagow, Henkel, Neuner, Wilhelm) 1:10:12,6 (1/9); 2. Ukrajna +30,9 (0+4); 3. Franciaország +1:35,7 (2+13); … 9. Szlovákia (Gereková, Halinárová, Slezáková, Švikruhová) +3:42,0 (0+7).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?