Dupla kupapremier Vágsellyén

<p>A klubtörténet első hivatalos nemzetközi kupapárharcára készül a vágsellyei férfi-kézilabdacsapat, amely pénteken és szombaton a koszovói Kastriotit fogadja.</p>

Az extraliga előző idényének vágsellyei bronzérmese az új szezonban hosszabb ideje dédelgetett álmát valósította meg azzal, hogy jelentkezett a Challenge-kupába. A sorozat rendhagyó módon a 3. forduló küzdelmeivel kezdődik meg a héten.

„Ez teljesen új dolog nekünk, így jóval több a munkánk. Be kellett biztosítanunk az ellenfél repülőjegyeit, a megfelelő szállást és sok más feltételnek is eleget tenni” – mondta lapunknak Jozef Klačko, a vágsellyeiek klubelnöke. A koszovói KH Kastrioti képviselői ugyanis felvetették, hogy a párharc mindkét meccsét Vágsellyén játszanák. „Ez így jobb nekünk, a Koszovóba utazással sokkal több problémánk lett volna” – jegyezte meg Klačko.

A HKM csapata ezáltal megspórolja a mintegy 1000 kilométeres utat Ferizaj városába, ahol a Kastrioti a Bill Clintonról elnevezett csarnokban játssza hazai mérkőzéseit. A mintegy 70 ezres város kézilabdacsapatának a mostani lesz a nyolcadik nemzetközi kupapárharca, de eddigi 14 meccsükön még sosem sikerült nyerniük.

Már csak ezért sem lehet más célja a vágsellyeieknek, mint a továbbjutás. „Egyértelmű, hogy be akarunk jutni a Challenge-kupa nyolcaddöntőjébe. Kétszer játszunk hazai pályán, más célunk nem is lehet. Persze nem vesszük félvállról a párharcot, mégiscsak egy ismeretlen ellenféllel állunk szemben, bár egy kupameccsük felvételét meg tudtuk szerezni” – szögezte le Klačko.

A vágsellyeiek az extraligában győzelemmel hangoltak a kupapremierre (28:23 ŠKP), s jelenleg a tabella második helyén állnak hat győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel. „Eddig sok sérültünk volt, de a szereplésünkkel így is elégedettek vagyunk. Egyedül a vágbeszterceiek elleni meccset rontottuk el, amikor 30:28-ra kikaptunk” – tette hozzá Klačko. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?