Dunaszerdahelyi újonc a női I. kézilabdaligában

Nemet váltott Dunaszerdahelyen a I. kézilabdaliga. Ősztől a DAC férfijai helyett a városi sportklub (MŠK) női játszanak a legmagasabb osztályú önálló szlovák bajnokságban. Újoncként keresik a helyüket a tizenkét tagú mezőnyben.

Nemet váltott Dunaszerdahelyen a I. kézilabdaliga. Ősztől a DAC férfijai helyett a városi sportklub (MŠK) női játszanak a legmagasabb osztályú önálló szlovák bajnokságban. Újoncként keresik a helyüket a tizenkét tagú mezőnyben. Kiválóan kezdtek, három forduló után négy pontjuk van, és hatodikok.

Prikler Szilvia januártól jár Pozsonyból Dunaszerdahelyre. A fővárosi ŠKP WHIL-es kispadján is megfordult edzőnő a tavaszi idényben pontveszteség nélkül vezette végig védenceit a II. ligában, és jelenleg is ő irányítja a csallóközi újoncot. „Megszólítottak, s én igent mondtam – utal a csapathoz kerülésére. – Már a II. liga kihívás volt számomra, mert nem nagyon ismertem a színvonalát. Fiatal, ambiciózus játékosokra találtam, olyanokra, akik akarnak edzeni. Teljesen más a hozzáállásuk, mint azoké, akikkel a fővárosban találkoztam.”

Őszre is megmaradt a II. ligában győztes csapat gerince. Erősítés is érkezett. Egyesek visszatértek (Lelkes Lilla, Matus Virág), Csallóközaranyosról Lenka Bundová kapus és Nagy Orsolya érkezett. „Van annyira felkészült együttesünk, hogy a középmezőnyben végezzünk – jegyzi meg az edzőnő. – Mindenképpen szeretnénk ebben az osztályban maradni fiatal védenceimmel, akik közül ketten tapasztaltabbak, a többiek húsz év körüliek. Mindannyian nagyon szeretik a kézilabdát, és hajlandók mindent megtenni a győzelemért. A csapat legnagyobb ereje a kiváló kollektívában rejlik, imádnak együtt lenni, játszani. Nem csak helybeliek alkotják, vannak, akik a környező falvakból járnak be, de korábban mindig dunaszerdahelyi színekben kézilabdáztak.”

Minden bajnokira úgy állnak ki, hogy a lehető legtöbbet adják ki magukból. „A lényeg, hogy játszanak, fejlődjenek a fiatal lányok, ugyanakkor élvezzék is a kézilabdát – avat be elképzeléseibe Prikler Szilvia, aki annak is örül, hogy a nyitómeccsükre már kétszáznál többen kilátogattak, s reméli, játékukkal egyre több nézőt csalogatnak a városi sportcsarnok lelátójára. – Szerintem a pozsonyi Inter kinő ebből a mezőnyből, a többiek szinte azonos képességűek, bármelyik ellenféllel felvehetjük a harcot, legyőzhetjük.”

Ez történt legutóbb, amikor a Topoľčanyt küldték haza nyolcgólos vereséggel.

A forduló tényei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?