Dunaszerdahelyi, komáromi és vásárúti bajnok(ok) Privigyén

Privigye/Dunaszerdahely/ Vásárút/Komárom.

Privigye/Dunaszerdahely/ Vásárút/Komárom. Négy bajnoki aranyérmet, hat elsőséget, összesen tizenkét dobogós helyezést szereztek a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői Privigyén, a fiatalabb diákok kötöttfogású országos bajnokságán.

S bár a bányászvárosi megmérettetésen huszonhárom honi egyesület kilencvenöt sportolója mérlegelt, az alacsonyabb súlycsoportokban nem voltak párharcok. Ennek tudható be, hogy a gútai Lakatos Patrik és a rimaszombati Oláh Krisztián ellenfél híján csupán súlycsoportgyőztesként került a viadal krónikájába.

„Hat birkózónkat küldtük csatába, négyen közülük érmes helyezést értek el. A 46 kilós súlycsoportban Bazsó Marek remekelt. Először nyitrai, majd trencséni ellenfelét fektette két vállra. A döntőben bánovi riválisát úgyszintén tusolta, ezzel pályafutása harmadik bajnoki címét gyűjtötte be. Bertók Nicolas a 76 kg-os súlycsoportban úgyszintén tusgyőzelmekkel került a fináléba, ott pedig vásárúti ellenfelét fektette két vállra. Nicolas másodízben lett országos bajnok. Kovács Ferencz Dániel és Gálffy Gergely József a döntőben maradt alul. Az id. Gaál Attila és Vajas József edzők vezette alakulatunk huszonöt ponttal a csapatversenyben a dobogó legalsó fokára került” – büszkélkedett védenceiek sikereivel Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

„A mieink közül ezúttal Lakatos Imre bizonyult a legeredményesebbnek. Imi betartotta edzője, Csóka Krisztián utasításait, ésszerű birkózással győzte le riválisait, került a bajnokok listájára” – fogalmazott Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

A vásárútiak három éremmel gyarapították gyűjteményüket. „Csóka Samko ezúttal kitett magáért, végigverte a mezőnyt. Mivel 2006-os születésű, korkedvezménnyel, orvosi engedéllyel állhatott csak csatasorba. Csóka Ricsi elügyetlenkedett egy párharcot, harmadik lett. Ugyancsak bronzérmes lett Szerencsés Gergő. Tóth Máté törött ujjal versenyzett, a negyedik helyen zárt. Egészségesen ő is bajnoki címet szerezhetett volna” – értékelte övéi helytállását id. Soós Tamás, a vásárútiak klubelnöke és edzője.

A somorjaik legeredményesebbike, Bartalos Marek két győztes párharc után került a döntőbe, de vágbesztercei ellenfele jobbnak bizonyult nála.

Privigyei bajnoki tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?