Dunaszerdahelyi bronzérem

dunaszerdahelyi kézis lányok

Rendes játékidőben nem találtak legyőzőre, kiváló helytállásuknak köszön-hetően a harmadik helyen zártak a dunaszerdahelyi diáklányok (U10) az immár 28. alkalommal megrendezett Prague Handball Cup korosztályos monstre seregszemlén. 
 

Európa legnagyobb fedett pályás utánpótlás-korosztályú kézilabdatornáján idén huszonkilenc ország hatszázharmincöt csapata a fiúk és a lányok öt korosztályában vetélkedett az elsőségért. Köztük volt a Dunaszerdahelyi Városi Sportklub U10-es (2008/2009-es születésű) lánycsapata is. A résztvevők számára való tekintettel az összecsapások a száztornyú cseh főváros harmincöt sportcsarnokában zajlottak. 


„A mi korosztályunkban 23 induló volt, a kollektívák Dániát, Magyarországot, Szlovákiát és Csehországot képviselték. A csoportmeccseken veretlenül vettük az akadályokat, hét győzelem után az élről kerültünk a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben 21:9 arányban vertük a Hét Vezér Sportegyesület alakulatát. Az elődöntőben izgalmakban, fordulatokban bővelkedő összecsapáson rendes játékidőben 21:21-re döntetleneztünk a Kispest NKK együttesével, szétlövéssel ellenfelünk került a döntőbe. A harmadik helyért vívott csatában 18:9 arányban fektettük két vállra a csallóközaranyosiakat, ezzel dobogós helyen végeztünk. Óriási gratula a lányoknak a kitartásukért, harciasságukért a szülőknek pedig a szurkolásért és a támogatásért“ – ecsetelte védencei prágai szereplését Mészáros Ildikó, a dunaszerdahelyiek edzője.
 

Érdekes

28. PRAGUE HANDBALL CUP

Prága (29 ország, 135 csapat), korosztályos nemzetközi torna – lányok, U10-es korosztály (23 induló), a dunaszerdahelyi VSK csapatának eredményei: VSK–DHC Plzeň I 24:6, –Sokol Písek 14:13 –TJ Astra 20:7,–HC Háje II 34:4,–TIK Taastrup 23:7, –HC Tatran Stupava 25:8. Negyeddöntő: VSK–Hét Vezér Sportegyesület 21:9. Elődöntő: VSK DS–Kispest NKK 21:21 – szétlövéssel a Kispest jutott a fináléba. Mérkőzés a 3. helyért: VSK DS–Csallóközaranyos 18:9. ⋌(ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?