Dublinban szakadt meg a magyar labdarúgó-válogatott veretlenségi sorozata

Dublinban szakadt meg a magyar labdarúgó-válogatott veretlenségi sorozata

Az Európa-bajnokság jövő heti rajtjára készülő magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 2–1-es vereséget szenvedett az ír csapat vendégeként a Dublinban rendezett keddi barátságos mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai bár végig fölényben futballoztak, a 36. percben váratlanul mégis a hazaiak szereztek vezetést, viszont nem sokkal később Lang Ádám egyenlített. A második félidő hosszabbításában Troy Parrott góljával 14 találkozó után megszakadt a nemzeti együttes veretlenségi sorozata.

A magyarok szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionban tartják a kontinensviadal főpróbáját az izraeli csapat ellen.

Barátságos mérkőzés:

Írország–Magyarország 2–1 (1–1)

Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző, v.: Luis Godinho (portugál)
    gólszerzők: Idah (36.), Parrott (92.), illetve Lang (40.)
    sárga lap: Coleman (65.), Scales (78.), Szmodics (85.), illetve Szoboszlai (65.), Styles (90.)

Írország:

Kelleher – Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), O'Shea – Doherty (O'Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O'Dowda, 62.) – Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Szmodics

Magyarország:

Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Lang (Balogh, 73.), Orbán, Dárdai – Nego (Botka, a szünetben), Schäfer (Styles, 71.), Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., 71.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Kleinheisler, 61.)

I. félidő:

36. perc: Smallbone kapott labdát a jobb oldalon, középre adásása teljesen üresen találta Idahot, aki öt méterről a keresztléc alá fejelt (1–0).

40. perc: Szoboszlai előre ívelése felperdült egy ír védőn, majd Orbán az ötös bal oldalához fejelt, ahol Lang érkezett jó ütemben és közelről a kapuba lőtt (1–1).

II. félidő:

92. perc: egy rossz magyar szöglet után az írek végigvezettek egy kontrát, Parrott egy társával vitte a labdát Dibuszra, végül magára vállalta a befejezést, 14 méteres lövésébe a ferencvárosi kapus csak beleérni tudott (2–1).

A találkozó előtt egyperces gyászszünetet tartottak az egyaránt áprilisban elhunyt Joe Kinnear és Charlie Hurley emlékére, a két egykori ír válogatott futballistát vastapssal búcsúztatta a közönség

A kezdést követően nem kellett sokat várni az első magyar helyzetre, mert Sallai jobb oldali elfutása után jól adott középre, azonban Nego rosszul találta el a labdát, így az ír kapus könnyedén védett. A magyarok többet birtokolták a labdát, de általában csak mezőnyben járatták azt. Ennek ellenére Nego másodszor is helyzetbe került, ezúttal Vargától kapott remek passzt, ám hiába próbálkozhatott tisztán 14 méterről, lövése jócskán elkerülte a bal felső sarkot. Az első félidő második felében is a vendégek futballoztak meddő mezőnyfölényben, ebben a periódusban Kerkez került helyzetbe, Kelleher pedig addigi legnagyobb védésével óvta meg a kapuját a góltól. A hazaiak támadójátéka a 36. percig semmiféle veszélyt nem jelentett Gulácsi kapujára, viszont akkor az első kísérletükből betaláltak, mert a magyar védelem teljesen szabadon hagyta Idahot. A szigetországiak öröme azonban nem tartott sokáig, mert a 68. válogatott meccsén – ebből 29. alkalommal sorozatban – szereplő Lang második, címeresmezben elért góljával hamar egyenlített.

A folytatásra mindkét szövetségi kapitány kettős cserével frissítette a csapatát, a játék képe azonban nem változott: a magyarok akarata érvényesült, az írek csak elvétve tudtak támadást vezetni. Ennek nyomán komolyabb feladata is az ír kapusnak volt: Kelleher előbb Sallai jobb alsó sarokba tartó lövését hárította bravúrral, majd Schäfer próbálkozását is védte. Az idő múlásával teljesen meddővé vált a magyarok labdabirtoklási fölénye, a sok cserétől pedig töredezetté vált a játék. Amikor már úgy tűnt, a nemzeti együttesnek ugyanúgy meg kell elégednie a döntetlennel, mint a három évvel ezelőtti Eb-felkészülés alkalmával, akkor jött a keserű pirul. A hazaiak egy elrontott vendégszögletet követően végigrohantak a pályán és eldöntötték a meccset, így magyarok váratlan vereséget szenvedtek az ír fővárosban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?