Drámai végjáték után happy end

<p>Miért kell mindig infarktust kapni? – kérdezhették a szurkolók a magyar–román mérkőzés után a női kézilabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott drámai végjátékban végül 20:19-re legyőzte Romániát, így továbbra is versenyben van az elődöntőért. Ma Dánia következik.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar válogatott a középdöntős mérkőzéseket már a debreceni Főnix Csarnokban játssza, ahol fantasztikus hangulat várta őket.

Kevés gól,

remek kapusok

Már a magyar–román összecsapás első perceiben látszott, nem lesz egy gólgazdag mérkőzés. Az első magyar gól a 6. percben esett, a románok pedig a 11. percben találtak be először, 2:1-re módosítva az állást. A magyar kapuban Kiss Éva, a másik oldalon Paula Ungureanu brillírozott. Sok pontatlanság volt a játékban, a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, mindkét oldalra tévedtek. A szünetben 10:8-ra vezettek a magyarok, a második játékrészben azonban a románok felkapaszkodtak, egyenlítettek, majd 14:13-nál át is vették a vezetést. Ettől kezdve a magyarok futottak az eredmény után. Mészáros Rea remekül védekezett, irányítóposzton pedig nagyon jól bevált a mosonmagyaróváriak 18 éves irányítója, Tóth Gabriella. Triscsuk ugyan elhibázott egy hetest, ám a védjegyének számító, talpról elengedett lövései a fontos pillanatokban találtak utat a kapuba.

Szívroham, agyvérzés

A televíziós kommentátor már a meccs elején agyvérzést vizionált a románok forrófejű kapitányának, Gheorghe Tadicinak, azonban végül majdnem a magyar drukkerek kaptak szívrohamot. A románok vezettek 17:15-re, 18:16-ra és 19:17-re is, ettől kezdve azonban csak a magyarok szereztek gólokat: előbb Tóth, majd Kovacsics, végül, az 57. percben pedig Bódi. Két perc negyven másodperccel a meccs vége előtt Bulathot kiállították, a magyarok azonban most nagyon okosan, higgadtan játszották meg az emberhátrányt, a lehető leghosszabb ideig maradtak az ellenfél kapuja előtt, és jól is védekeztek, Neagu utolsó lövését pedig kivédte Kiss Éva, így a magyarok 20:19-re nyertek.

„Fantasztikus kapusteljesítményeink voltak, a második félidőben pedig Tóth Gabi lendítette át a csapatot a nehéz perceken. Mészáros Rea elképesztő védőmunkát végzett, szétverte a román támadókat” – foglalta össze a siker fő összetevőit Szucsánszki Zita.

„Most összejött”

„Fantasztikus érzés volt itt játszani, hiszen ez az első felnőtt világversenyem. Rengeteg tapasztalatot szereztem – lelkendezett Tóth Gabriella. – Nagyon szeretnék elődöntőbe jutni, ez igazán boldoggá tenne.”

Bulath Anita arra mutatott rá, korábban nem tudták ilyen jól befejezni a meccseket a magyarok: „Nagyon koncentráltunk az utolsó néhány percre, mert korábban többször hibáztunk a végjátékban. Most viszont összejött. Nem volt ez egy szép meccs, de meg tudtuk nyerni.”

Ma a dánok jönnek

A románveréssel a magyar válogatottnak továbbra is van esélye bekerülni a legjobb négy közé, ehhez azonban ma este (20.15) le kell győznie Dániát, amelynek jelenleg 3 pontja van. „Aki megnyeri a meccset, valószínűleg ott lesz a budapesti folytatásban – idézte a Nemzeti Sport Tomori Zsuzsannát, a magyar válogatott csapatkapitányát. – A skandináv stílus nem fekszik nekünk, de bízom benne, hogy ezúttal a hazai pálya előnyét kihasználva sikeresek leszünk.”

A dánokkal eddig 14 tétmeccset játszottak a magyarok, és eddig csak négyszer győzték le mai ellenfelüket, két döntetlen mellett nyolc dán diadal született. A legutóbbi tétmérkőzést a 2008-as Eb-n vívta a két csapat, akkor az alapcsoportban 26:26-os döntetlent hozott a meccs. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?