Drámai hajrá, hihetetlen pech

Brünn/Pozsony. A cseh és szlovák kerékpáros bajnokság a legnagyobb presztízsű honi viadal: ezen a két versenyen (időfutam és országúti szakasz) a cseh és szlovák versenyzők java rajthoz áll. Ez az a verseny, amikor a klubtársakra sem lehet számítani, hiszen itt nem a csapathelyezés, hanem az egyéni eredmény a fontos.

Brünn/Pozsony. A cseh és szlovák kerékpáros bajnokság a legnagyobb presztízsű honi viadal: ezen a két versenyen (időfutam és országúti szakasz) a cseh és szlovák versenyzők java rajthoz áll. Ez az a verseny, amikor a klubtársakra sem lehet számítani, hiszen itt nem a csapathelyezés, hanem az egyéni eredmény a fontos. Rangos indulókból ezúttal sem volt hiány, és a 16 körös versenyen (körönként 12,4 km, összesen 198,4) már az első kilométerek után három cseh versenyzővel együtt megszökött a mezőnytől Pavel Padrnos, aki az ötszörös Tour de France-győztes Lance Armstrong csapattársa a US Postalban. A 3. kör után újabb két versenyző vált ki a pelotonból, s indult a nagymenők után: a szepsi Remák Zoltán (CK ŽP Podbrezová) és Róbert Nagy (Dukla Trenčín). Az ötödik körben utol is érték a szökevényeket, s előnyük ekkor a többiekkel szemben négy és fél perc volt.

„Amikor beértük a cseh kvartettet, két kört együtt tekertünk, aztán Padrnosszal leszakítottuk a többieket, de azonnal mondta, rá ne számítsak, ő eddig sem működött együtt senkivel, csupán edzésként vesz részt a versenyen, mert már a Tour de France-ra készül. Ezért amikor letudta a napi edzésadagját, egyszerűen kiállt” – idézte fel a szökést Remák. A táv felénél még ketten utolérték őket (egyikük a későbbi szlovák bajnok, Martin Riška volt), és így érkeztek a 14. körhöz. Remák Zoltán nem szívesen idézi fel azokat a pillanatokat. „Defektet kaptam, ráadásul a lehető legszerencsétlenebb helyzetben, két körrel a vége előtt – akkor, amikor a cél közelsége miatt a kísérőkocsik csak a mezőny végén jöhettek. ĺgy aztán ott álltam az út szélén, és nézhettem, ahogy elhajt mellettem a peloton, s csak azután cserélhettem kereket.”

A versenyt végül a cseh Ondřej Sosenka (Aqua Sapone) nyerte meg, Remák Zoltán a 31. helyen végzett (a szlovák mezőnyben 12. lett), s mint mondta, minél előbb el akarja felejteni ezt a balszerencsés viadalt – ha lehet, már a holnap kezdődő magyarországi FIAT Gemenci Nagydíj többnapos nemzetközi versenyen, amelyen több szakaszgyőzelem mellett 2000-ben összetettben is az első helyen végzett. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?