Dragúň sosem felejti el a kispesti meccset

<p>Két év után is élénken emlékszik Anton Dragúň, a vágsellyeiek akkori vezetőedzője a 2011. január 15-én lejátszott Budapest Honvéd&ndash;Duslo Šaľa előkészületi futballmérkőzésre, amely szerepel az Europol által vizsgált 33 magyar érdekeltségű, a bundabotrányban érintett találkozó között.&nbsp;</p>

 

Az összecsapás 1:1-es félidő után 5:1-es hazai győzelemmel végződött. A meccset az a Lengyel Kolos vezette, aki a hatóságok szerint válogatott mérkőzések manipulálásában is közreműködött, és a bundaügy kapcsán közel egy évig volt vizsgálati fogságban. A vágsellyeiek trénere az ominózus meccs idején Anton Dragúň volt. „Hetvenéves vagyok, sok mindent megéltem a focipályákon, de azt a meccset sosem felejtem el. Az első félidőben jobbak voltunk, főleg a francia Fabrice volt elemében. Arra már nem emlékszem, hogy mi lőttük-e az első gólt, vagy mi egyenlítettünk, de azt biztosan tudom, hogy Lalák talált a hazaiak hálójába – mondta lapunknak Dragúň, aki jelenleg a II. ligás Ružiná mestere. – A szünetig még tűrhetően fújt a bíró, ám amit utána művelt velünk, az egyenesen felháborító volt. Két kitalált tizenegyest ítélt ellenünk, a Honvédnek simán elengedett három–négy méteres leseket, ellenünk viszont úgy fújt, mint a kosárlabdában. Alig tudtunk átmenni a félpályán. Nagyon ideges voltam, már ordítottam a játékvezetőre, de ez sem segített. Akkor nem értettem, mire ment ki a játék, most már tudom… Csak azért nem hívtam le a csapatot, mert nem akartam, hogy botrányba fulladjon a nemzetközi meccs, és jó a kapcsolatom a Honvéd vezetőivel. A találkozó után a kispestiek menedzsere elnézést kért tőlünk.” Takács András, Dragúň akkori segítője hasonlóan eleveníti fel a történteket. „Az első negyvenöt percben semmi sem utalt arra, hogy a játékvezető lesz a főszereplő, bár akadt néhány vitatható ítélete. Biztosan a szünetben kapott instrukciókat, mert utána szinte csak a vendéglátók javára fújt. Olyan tizenegyeseket adott meg, amelyeken még a Honvéd játékosai is mosolyogtak. Dragúň kollégám alaposan felkapta a vizet, már attól féltem, hogy infarktust kap. Szerencsére, én nyugodtabb típusú vagyok. Ilyen botrányos játékvezetést hosszú pályafutásom során még nem láttam. Az fel sem merült bennem, hogy a felkészülési mérkőzésünk is szerepelt egyes fogadóirodák kínálatában” – szögezte le a 62 éves Takács András.A magyar nyomozók szerint a csalók állítólag 500 ezer eurót kerestek a vágsellyeiek kispesti felkészülési meccsén, amelyre 40 ezer euróért fogadtak.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?