Döntőben a komáromi kosarasok

<p>Igló/Komárom. A lehető leggyorsabban, 4:0-s összesítéssel jutottak be a hazai férfiextraliga fináléjába a komáromi kosarasok, miután az elődöntős sorozat negyedik meccsén is legyőzték (89:86) az iglói csapatot.</p>

OROSKY TAMÁS

Az MBK Rieker parádés formát mutat a playoffban: 7 meccsből 7 győzelem a tavalyi ezüstérmes klub mérlege. A negyeddöntőben a handlováiakat verték ki sima 3:0-lal, s a legjobb négy között is minden meccsüket megnyerték (95:67, 104:100, 93:71, 89:86) az iglóiak ellen. „Azt mi sem feltételeztük, hogy tavalyhoz hasonlóan veretlenül jutunk el a döntőig, de örülünk, hogy a szerencse is mellettünk állt – szerénykedett lapunk megkeresésére Martin Bílik, a komáromiak válogatott játékosa. – Az elődöntős sorozatban főleg a lepattanózásban voltunk jobbak, az iglóiak részéről hiányzott egy klasszikus center, mi viszont támaszkodhattunk Kevin Thompsonra. És a jobb kosarasokból álló cserepadunknak is fontos szerepe volt a továbbjutásban. Úgy érzem, nem vetem el a sulykot, ha azt mondom, jobbak voltunk ellenfelünknél.”

A két csapat közti különbség főleg a komáromi meccseken volt szembetűnő, mindkétszer nagy különbséggel nyert az MBK Rieker, úgy, hogy a legtöbbet játszó ászait pihentethette František Rón vezetőedző. „Ezeken a találkozókon az volt az érzésem, hogy az első félidőben megszerzett előnyünk miatt az iglóiak kiengedtek, nem is próbálkoztak a fordítással. Idegenben viszont beigazolódott, hogy nem lesz könnyű dolgunk” – mondta Bílik.

Szavait igazolja, hogy az első iglói meccsen csak a hosszabbítás döntött, s a szerda esti találkozón is döntetlen állt még az eredményjelzőn három perccel a vége előtt. „Az iglóiak otthon jobban küzdenek, látszott rajtuk, hogy az utolsó másodpercig hajtani fognak, hogy megnyújtsák az elődöntős szériát, de ez nem sikerült nekik. Nem lehet azt mondani, hogy bármelyik meccs is kulcsfontosságú lett volna a négy közül, minden egyes győzelemmel egy lépéssel közelebb kerültünk a döntőhöz” – fogalmazott a 26 éves játékos.

A másik elődöntős párosból a pozsonyi Inter áll közelebb a fináléhoz: hiába kezdték a párharcot hazai pályán a nyitraiak, a ma esti meccsen akár meg is pecsételődhet a sorsuk, a fővárosiak ugyanis 3:1-re vezetnek a négy győzelemig tartó sorozatban. „Nem szeretnék választani közülük, a döntő már önmagában különleges dolog, mindenképpen erős csapattal találkozunk. Vasárnapig kaptunk pihenőt, addig a kisebb sérülések is rendbe jöhetnek, aztán megkezdjük a felkészülést” – tette hozzá Bílik. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?