Döntetlen a francia–angol meccsen

Donyeck |

<p> </p>
<p>A francia válogatott hétfőn 1-1-es döntetlent játszott az angol csapattal Donyeckben, az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának nyitómérkőzésén.</p>
<p> </p>

A franciák Laurent Blanc szövetségi kapitány kinevezése óta nem találtak legyőzőre, 22 mérkőzés óta tartják veretlenségüket.


Eredmény:
D csoport, 1. forduló:
Franciaország-Anglia 1-1 (1-1)
------------------------------
Donyeck, 47 400 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
gólszerzők: Nasri (39.), illetve Lescott (30.)
sárga lap: Oxlade-Chamberlain (34.), Young (71.)

Franciaország:
--------------
Lloris - Debuchy, Mexés, Rami, Evra - Cabaye (Ben Arfa, 84.), Diarra - Malouda (Martin, 85.), Nasri, Ribéry - Benzema

Anglia:
-------
Hart - Johnson, Terry, Lescott, A. Cole - Milner, Gerrard, Parker (Henderson, 78.), Oxlade-Chamberlain (Defoe, 77.) - Young, Welbeck (Walcott, 91.)

I. félidő:
----------
30. perc: Gerrard jobb oldali szabadrúgására Lloris nem mozdult ki, így az ötösön érkező Lescott könnyedén fejelte a kapu jobb oldalába (0-1).
39. perc: Nasri vette át a labdát a 16-osnál, majd nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

Sokáig csak tapogatóztak a csapatok, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A félidő derekán aztán vezetést szereztek az angolok, Gerrard szabadrúgására az előrehúzódó Lescott érkezett, és pályafutásának első válogatottbeli góljával juttatta előnyhöz az angolokat. A szigetországiak öröme azonban nem tartott sokáig, Nasri ugyanis alig 10 perc múlva egy átlövéssel egyenlített.
A fordulás után alaposan visszavettek a csapatok, a nézők hangos füttyszóval reagáltak. A játékosok ezután sem törték magukat a győztes gól megszerzése érdekében, így az eredmény már nem is változott.

(MTI, ú)

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?