Dobogós remények

Somorja/Pozsony. Bő egy héten át (ápr. 5-13. között) a szicíliai Trapani fogadja a világ legjobb kadett (17 év aluliak) és junior (20 évig) vívóit. Kirobbanó sikerről álmodoznak a junior honi párbajtőrözők.

Somorja/Pozsony. Bő egy héten át (ápr. 5-13. között) a szicíliai Trapani fogadja a világ legjobb kadett (17 év aluliak) és junior (20 évig) vívóit. Kirobbanó sikerről álmodoznak a junior honi párbajtőrözők. Érsek Árpád, a fegyvernem válogatott edzője visszafogottan reménykedik: „Ha fiam, Attila túljut a kockázatos 32-es és 16-os küszöbön, akkor a nyolcban aligha áll meg egykönnyen. Ötödszörre már valami összejöhetne a siker.” Érseken kívül Spusta, Bokes és a csapattartalék, Setnický (mind Slávia UK) utazik. Jó besorolás esetén az együttes a legjobb nyolcba kerülhet.

Hat somorjai tőröző lép pástra. A junior fiúk mezőnyében Botló Bálint, Horony Tamás, Mezey László és Lamacký Zoltán indul. „A világranglista alapján Mezeyt a 16-ba várjuk, meglephet Botló ugyanide kerülése” – összegzi az elvárásokat Kovács László, a fiú vonal edzője. Mindkét korosztályban szerencsét próbál Pongrácz Mónika és Hanzel Gyöngyi. „Pongrácz szabadkártyával utazik, Hanzel a junior világranglistán a kadettok között 11., így ott lenne a helye a tizenhatban. Kis szerencsével a nyolcas döntőt is elcsípheti” – latolgatja az esélyeket Nagy József, a lányokért felelős edző.

Magyarország 18 fiatalt küldött Olaszországba. Jánosi Zsuzsa utánpótlás-igazgató szerint elsősorban a párbajtőröző Révész Júlia, a férfi párbajtőr- és kardcsapat éremesélyes. Tavaly Antalyában két magyar vívó állt a dobogón, s idén is oda várják néhányukat. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?