Djokovics simán verte Berdychet

<p>London. A világelső Novak Djokovics és az argentin Juan Martin del Potro alkotja az első elődöntős párost az angol nemzetközi teniszbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLÍTÁS

A tegnapi negyeddöntőkben mindkét teniszező nagyon simán vette az akadályt. Djokovics esetében várni is lehetett a győzelmet, hiába számított papíron komoly ellenfélnek a hetedik kiemelt Tomáš Berdych, a cseh teniszezőnek nagyon nem fekszik a szerb világelső játéka (kettejük egymás elleni összmérlege immár 14:2 – nem Berdych javára).

„Az idei wimbledoni bajnokságon nyújtom eddigi legjobb játékomat azon a füves borításon, amely nem éppen a legkedvesebb számomra. Ezért is örülök, hogy idén még szettet sem vesztettem Londonban” – írta az egyik közösségi hálón Djokovics, aki 2011-ben megnyerte az angliai Grand Slam-tornát.

Del Potro meccse a spanyol David Ferrer ellen előzetesen jóval kiegyenlítettebb csatát sejtetett, főleg úgy, hogy az argentin teniszező rögtön az első játékban elesett és kifordult a térde. „Tartottam attól, hogy fel kell adnom a találkozót. Az orvos azonban adott valamilyen csodabogyót, és egyre javult a teljesítményem, sokat segítettek a jó tenyereseim – mondta Del Potro 6:2, 6:4, 7:6-os győzelmét követően. – Nagyra értékelem, hogy három játszmában tudtam legyőzni a szezon egyik legjobb játékosát.”

A másik ágon Jerzy Janowicz nyerte a lengyel házimeccset Lukasz Kubot ellen (7:5, 6:4, 6:4), a spanyol Fernando Verdasco és a brit Andy Murray mérkőzése lapzárta után ért véget.

Már biztosan új győztese lesz a női egyes versenyének, hiszen a négy közé még csak „GS-szűz” játékosok jutottak be. A lengyel Agnieszka Radwanska és a német Sabine Lisicki továbbjutása után a francia Marion Bartoli és a belga Kirsten Flipkens verekedte magát tovább a négy közé, előbbi az amerikai szupertehetséget, Sloane Stephenst (6:4, 7:5), míg utóbbi a 2011-es győztes cseh Petra Kvitovát búcsúztatta három szettben (4:6, 6:3, 6:4).

Bartolinak sikerült magára haragítania a közönséget, mivel egy két és fél órás esőszünet után, az első szett végén ismét félbe akarta szakíttatni a játékot. „Nem tudom, miért nem tetszett ez a nézőknek. A pálya még így szárazon is csúszós volt” – mondta a történtekről a francia teniszező. Flipkens öröme viszont felhőtlen volt. „Ez nagyszerű, megvalósult az álmom. Ez nagyszerű.”

A mai elődöntő párosítása: Lisicki–Radwanska és Bartoli– Flipkens. (TASR, SITA, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?