Dimun: Remélhetőleg még több lehetőséget dolgozunk ki, mint Nagymihályban

dac

A DAC labdarúgócsapata szombaton 18 órakor a kassaiakat fogadja a Niké Liga 2. fordulójának mérkőzésén, a szezon első hazai bajnokiján.

A DAC hiába mutatott biztató formát a felkészülési mérkőzések során, a lendület a tétmeccsekre már eltűnt. A Dila Gori megérdemelten ejtette ki a sárga-kékeket az Európa-konferencialiga-selejtezők 1. fordulójában, majd a szezonrajt sem úgy sikerült Adrián Guľa védenceinek, ahogy a szurkolók szerették volna.

A múlt szombati nagymihályi bajnokin szinte végig domináltak a dunaszerdahelyiek, de fölényük meddő volt, a robbanékonyság és ötletesség pedig hiányzott a játékukból.

Úgy tűnik, Guľa nem igazán találja a közös hangot Kalmár Zsolttal, Nagymihályban csak a 79. percben lépett pályára a magyar válogatott középpályás, de a mérkőzés egyik, ha nem legnagyobb helyzete így is az ő nevéhez fűzödik. Kalmár kapufája mellett Krstovic és Gavrics is a kapu fölé bikázta a maga nagy lehetőségét, így a DAC-nak be kellett érnie a gól nélküli döntetlennel.

Debütált ugyanakkor két fiatal magyar játékos, Vitális Milán és Csinger Márk. Utóbbi a sérüléssel bajlódó Riszvanisz távollétében könnyen lehet, hogy kezdőként kap lehetőséget.

„Néha a túlzott akarás miatt nem mennek a dolgok. Viszont ki kell tartanunk és mindent megtenni annak érdekében, hogy újra jöjjenek a gólokˮ – idézi a klubhonlap Milan Dimunt, a DAC védekező középpályását.

Dimun számára különös érzelmi töltetű lesz a kassaiak elleni bajnoki, hiszen Kassán született és nevelkedett, 2016-ban a VSS-ből igazolt a lengyel élvonalba, ahol a Cracoviában öt évig légióskodott, majd onnan igazolt a DAC-ba. „A Kassának a legjobbak között van a helye. A Niké Ligára nézve átlagon felüli körülményeik vannak, mindenképpen pozitív meglepetést okozhatnak. Azt kívánom a Kassának, hogy minden ellenféllel szemben gyűjtse a pontokat. Természtesen rajtunk kívülˮ – mondta a szlovák játékos.

A keletiek egy Slovan elleni 0:0-s döntetlennel kezdték az idei szezont, bár a pozsonyi címvédő erősen tartalékos összeállításban lépett pályára. Dunaszerdahelyről minden bizonnyal már az egy pont birtokában is nagyon boldogan távoznának, így a DAC hasonló felfogású ellenfélre számíthat, mint Nagymihályban.

„Remélhetőleg még több lehetőséget dolgozunk ki, mint Nagymihályban, és elkezdjük értékesíteni is azokat. Főleg bíznunk kell a saját erőnkben és abban, hogy megvan a minőségünk ahhoz, hogy a saját szurkolóink előtt győzzünkˮ – nyilatkozta Dimun.

A sárga-kékek a bajnokságban még értelemszerűen nem, de felkészülési mérkőzésen már találkoztak a kassai FC-vel. Idén januárban összecsapott a két együttes a MOL Akadémián, a DAC 2:1-re győzött, Krstovic duplázni tudott.

A mérkőzést a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Marián Ruc lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?