Dibusz Dénes: Telt ház előtt nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése

Dibusz.szerbsajtotajekoztato

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este 20:45-től arra készül, hogy hazai pályán először győzze le Szerbiát. Az Eb-selejtezők G csoportjának rangadója a kijutás szempontjából is rendkívül fontos.

A magyar és a szerb válogatott ötödik alkalommal mérkőzik meg egymással. Budapesten eddig egy döntetlen és egy vereség Szoboszlaiék mérlege, idegenben azonban kettőből kettőt nyert Marco Rossi csapata. Legutóbb szeptemberben Belgrádban csak gyermekek lehettek a lelátón, így ennél biztosan jobb hangulat uralkodik majd a Puskás Arénában. A telt házas mérkőzésre a magyar válogatott szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade '09 már nyár óta készíti elő a háromszintes koreográfiáját, amely a játékosok bevonulásakor a B-közép helyén, a kapu mögött lesz látható.

„A mi feladatunk, hogy mindig a lehető legjobb döntéseket hozzuk meg. A meccs majd igazolja, mennyire voltak ezek jók. Abban, hogy ki lesz kezdő, számít a nemzetközi szinten szerzett tapasztalat, valamint a játékosok minősége is. A szerb egy nagyon jó csapat, több topligás játékosuk van, mint nekünk. Ettől azonban nem ijedünk meg. A magyar válogatott sajátossága, amit a szurkolók is megbecsülnek, hogy van bennünk küzdeni tudás, bizonyítási vágy és már többször megmutattuk, hogy senkitől sem félünk” – válaszolta a pénteki sajtótájékoztatón Marco Rossi egy újságírói kérdésre, amely a védelem összetételének szempontjait firtatta. Az olasz szakember nem számíthat Orbán Willi játékára, míg Szalai Attila a csehek elleni barátságos meccs óta nem játszott klubcsapatában, és Lang Ádám is kihagyta csapata utolsó két meccsét. Ennek ellenére utóbbi két játékos minden bizonnyal kezdő lesz és Botka Endre vagy Fiola Attila kerülhet be melléjük a védelembe, de a lakszakállasi Mocsi Attila is bevetésre készen várja a találkozót.

Hiányzója akad a szerbeknek is, akiknél már a keretbe sem került be az AC Milan támadója Luka Jovics, de sérülés miatt nem utazott Budapestre a Juventus csatára, Dusan Vlahovics, valamint a Celta Vigo védője, Mihailo Risztics sem. Rajtuk kívül kérdéses még a szeptemberi meccsen kezdőként lehetőséget kapó Milos Veljkovics szerepe. A Bremen védője már csütörtökön sem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni.

„Hosszabb ideje fix összeállításban játszott a védelem, ez most Willi sérülése miatt változni fog. A válogatottban mindig a taktikai felkészülésen van a hangsúly a mérkőzések előtti edzéseken. Ezek abban tudnak segíteni, hogy azok a játékosok, akik bekerülnek a kezdőbe, minél inkább megszokják a rendszert. Ilyenkor megszokjuk egymás mozgását és kiépülnek az egymás mellett játszók közti automatizmusok. Azt gondolom, hogy vannak olyan játékosok a keretben, akik megfelelően fogják őt helyettesíteni. Nem egy személyben kell őt pótolni, a másik 10 játékos teljesítménye is kell ahhoz, hogy a hiányát ne érezzük meg – mondta saját csapatáról Dibusz Dénes, aki az ellenfélről is beszélt. – Az előző meccsen Vlahovics néhányszor helyzetbe tudott kerülni, nem volt a legjobb meccse, de megnehezítette a védelem dolgát. Nélküle kicsit változni fog a támadósor összetétele és játéka. Van erről egy elképzelésünk, hogy hogyan fogják megoldani ezt a helyzetet. Bízom benne, hogy bejön ez, és az a terv is, amelyet arra találtunk ki, hogyan tudjuk megállítani őket. Fel vagyunk készülve arra, ami holnap vár ránk a pályán. Remélem, hogy ez eredményben és játékban is meg fog mutatkozni. Azzal, hogy nyertünk idegenben, az erőviszonyok megváltoztak, de semmivel sem mondanám esélyesebbnek magunkat náluk. De telt ház előtt nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Óriási motiváció, hogy ennyien bíznak bennünk, és örömet akarunk szerezni nekik” – nyilatkozta a magyar válogatott kapusa.

A magyar válogatott egy győzelemmel hárompontos előnyre tenne szert a szerbek előtt, míg a harmadik helyen álló, ezúttal szabadnapos Montenegrót már öt ponttal előzné meg. Kalmár Zsolték így jövő kedden Litvániában már bebiztosíthatnák az Európa-bajnoki részvételüket is.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a francia Francois Letexier lesz, a VAR-szobában pedig honfitársa, Jérome Brisard hoz majd döntéseket.

Érdekes

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK), Gulácsi Péter (Leipzig), Szappanos Péter (Paks)

Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (Pisa), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?