Derbi más súlycsoportban

Dunaszerdahely/Pozsony. Régi idők nagy fociját elevenítheti fel a két egykori élvonalbeli klub, a DAC és a Slovan ma délutáni dunaszerdahelyi párharca.

Belkovics László, a DAC csatára (a labdával) a minap ünnepelte 19. születésnapjátÖrzsik Ödön felvételeVajon milyen érzésekkel vezeti csatába a hazaiakat vezető-edzőjük, a fővárosiak egykori játékosa Štefan Horný? „A Slovan második ligás szinten is Slovan maradt. Felfokozott izgalommal várjuk nagy múltú ellenfelünket, természetesen győzni akarunk. Az égszínkékek hozzánk hasonlóan tíz meccsen csupán tíz gólt lőttek, ám ezeken csak háromszor rezdült a hálójuk. „Éppen azon töröm a fejem, miként tudnánk kapitulációra kényszeríteni ellenfelünk jól záró védelmét. Amennyiben védenceim képesek lesznek megismételni a bacsfaiak ellen nyújtott teljesítményüket, akkor nem lesz okuk a panaszra a futballrajongóknak sem, akik érzésem szerint ismét szép számban jönnek el buzdítani bennünket” – vélekedett a sárga-kékek szakvezetője.

Štefan Zaťko, a Slovan vezetőedzője alaposan feltérképezte a DAC-ot. „Nehéz mérkőzésre, nagy küzdelemre van kilátás. Agresszív letámadással igyekeznek a csallóköziek térdre kényszeríteni ellenfelüket. Azon múlik majd, meddig bírják diktálni az iramot. Célunk a pontszerzés. Sajnos, sérültjeink is vannak. Még nem dőlt el, kezdőember lehet-e Suchý, Varadín, Obšitník és Volf” – nyilatkozta lapunknak a vendégek trénere. (ái)

„Döntsék el a drukkerek, szerintük melyik párharc a vonzóbb!”

Dunaszerdahely/Bacsfa. A II. liga 10. fordulójában mindkét csallóközi csapat hazai pályán fogadja rangos ellenfeleit, a dunaszerdahelyiek a Slovant, a bacsfaiak a Prešovot. Méghozzá azonos időpontban, ma délután 15 órakor. A két helyszín között mindössze 18 kilométernyi a távolság. Ezért is bosszantó dolog a nézőszippantó egybeesés. „A sorsolás megejtése előtt kellett volna a szövetség illetékeseinél olyan számot igényelnünk, melylyel automatikusan elejét vettük volna az időpontok egybeesésének. Akkor erre nem ügyeltünk, most már nincs apelláta” – nyilatkozta lapunknak a DAC csapatvezetője, František Lunák. Štefan Horný, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője még hozzáfűzte: „Döntsék el a focidrukkerek, szerintük melyik párharc a vonzóbb!” Albert Gyula, a bacsfai klub elnöke: „Nem figyeltünk oda kellőképpen a sorsolásnál, most már nehéz valamit tenni. Kár, mert biztosan vannak szurkolók, akik szívesen járnak mindkét csapat mérkőzéseire. Az utolsó fordulók időpontján még talán lehetne változtatni. Érdeklődni fogunk az illetékeseknél, a DAC-al is kapcsolatba lépünk.”

Egyébként még két ízben, a 12. és a 14. fordulóban kerülnek hasonló dilemma elé a csallóközi szurkolók. (ái, sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?