Defenzíva kontra offenzíva

Sizouka. Két futballnagyhatalom, Brazília és Anglia kezdi a világbajnokság negyeddöntőjét (8.30, játékvezető: Ramos Rizo – mexikó). Világbajnokságon utoljára harminckét esztendővel ezelőtt mérkőztek, s a mostani meccset sok szakember előrehozott döntőnek tartja.

Ronaldo (balról), Scolari kapitány és Rivaldo eléggé gondterheltnek tűnik a brazil csapat tegnapi edzésénFeuters-felvétel Az eddigi eredmények és a játék alapján arra lehet következtetni, hogy a mérkőzés a kemény angol defenzíva és a kreatív angol offenzíva ütközetét hozza. Anglia válogatottja ugyanis a négy vb-mérkőzésén mindössze egy gólt kapott, míg a brazilok tizenhárommal terhelték meg ellenfeleik hálóját. ĺgy az angol védelem közepe – ahol eddig nagyon jó teljesítményt nyújtott Ferdinand és Campbell – kerül a figyelem középpontjába. Nehéz feladat vár a két kiváló hátvédre, semlegesíteniük kell Ronaldót és Rivaldót, akik eddig minden találkozón gólt rúgtak. „Nagyon figyelmesen kell játszanunk, figyelnünk kell minden mozdulatukat és időben reagálni ezekre. Mondanunk sem kell, mindketten életveszélyesek és a legkisebb megingásunk is végzetes katasztrófát jelenthet. Ha azonban sikerül őket semlegesítenünk, reményünk van a sikerre“ – mondta Campbell. Az angolok tizenkét esztendő után újra az elődöntőbe szeretnének kerülni. Offenzív erejüket elsősorban David Beckham testesíti meg, akinek rúgótechnikájától nagyon tartanak a dél-amerikaiak. Sokáig bizonytalan volt a gólerős Owen szereplése, de állítólag már meggyógyult, így Heskeyvel alkotja majd a csatársort. Kieron Dyer, az angol válogatott középpályása azt állítja: a Brazília elleni negyeddöntő győztese diadalmaskodik a jövő vasárnapi, jokohamai fináléban is. Mindannyian úgy érezzük, hogy most óriási esélyünk van a világbajnoki cím elhódítására – mondta a Newcastle United játékosa. – Bár kedvelem riválisunk stílusát, mégis úgy gondolom, hogy eddig nem nyújtott olyan meggyőző teljesítményt, mint a múltban. Tiszteljük őket, de nem tartunk tőlük. Dyer még hozzátette: ő és társai életük legnagyobb összecsapásaként kezelik a dél-amerikaiak elleni találkozót és tökéletesen felkészülten várják a kezdő sípszót.

Luis Felipe Scolari, a selecao mestere a legerősebb csapatát küldheti pályára. A brazilok tudatában vannak, hogy ha túljutnak a szigetországiakon, akkor nagyon közel kerülnének ötödik világbajnoki címükhöz. „Úgy gondolom, ez az összecsapás lesz számunkra a legfontosabb az egész tornán“ – mondta Roberto Carlos. A négy gólos Rivaldo véleménye. „Méltányoljuk az angolok erejét, de úgy érzem, esélyünk van a győzelemre. Az ehhez hasonló meccseket az egyéniségek szokták eldönteni, s a mi csapatunkban több van belőlük.“ A hátvéd Edmilson is elismeri ellenfelük tudását: „Megváltozott az angol futball, mostanság már nem az egysíkú támadások jellemzik, nem fut mindenki az előrevágott labdák után. Technikás középpályásaik vannak, akik pontosan tudnak passzolni. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, és nem kizárt, a szerencse dönti el a végeredményt.” Ronaldinho, a kreatív középpályás még hozzátette: „Az angolok ellen nem játszhatunk úgymond testre, mert magasabb és erősebb futballistáik vannak. Nekünk a gyorsaságra és az ügyességre kell építenünk.“ Scolari edző legutóbb kijelentette, egyetlen angol sem kap testőrt. „Mindent tudunk az angolokról, és azt is tudom, mit kell tennem“ – mondta rejtélyesen a tréner.

VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK – ANGLIA: Seaman–Mills, Ferdinand, Campbell, Cole–Beckham, Scholes, Butt, Sinclair–Heskey, Owen. BRAZĺLIA: Marcos–Lucio, Edmilson, Roque Junior, Cafú–Gilberto Silva, Juninho, Ronaldinho, Roberto Carlos–Ronaldo, Rivaldo.

A brazil–angol párharc továbbjutója a török–szenegáli mérkőzés győz-tesével játszik a döntőbe kerülésért, ahol a másik ágról Németország, az Egyesült Államok, Spanyolország vagy a Koreai Köztársaság csapata lép majd pályára. (sr)

Marcos: „A brazil fakó is jobb...”

Szöul. Tovább folytatódik a pszichológiai hadviselés a brazil és az angol válogatott tagjai között a két együttes mai negyeddöntője előtt. Marcos kapus például kijelentette, hogy a brazil válogatott tartalékjai is jobbak, mint az angol nemzeti tizenegy: „ Minden nap edzőmeccset játszunk a második számú tizenegyünkkel, és véleményem szerint ők jobbak, mint az angol válogatott. Owen ügyes futballista, Beckhamnek pedig jó a rugótechnikája, de a többiek ugyanolyanok, mint a belga futballisták.” (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?