Debre Viktor: Én sem igazolhattam volna jobban

Debre Viktor

Debre Viktor az Eger női kézilabdacsapatától érkezett Dunaszerdahelyre. A 62 éves szakember utál veszíteni, elmondása szerint még a gyermekeit sem hagyta soha nyerni egy-egy játékban. Nagy kihívásként tekint arra, hogy a DAC női kézicsapatát edzheti, és örül, hogy reális célokat tűztek ki maguk elé. Az edzővel a csapat első edzése előtt beszélgettünk.
 

Mikor és hogyan történt az első kapcsolatfelvétel ön és a dunaszerdahelyi klub között? 
A kapcsolatfelvétel úgy jött, hogy Horváth Zoltán elnök úr megkeresett, és elkezdtünk tárgyalni. Még január elején találkoztunk legelőször, utána még párszor beszéltünk, felvázolta, hogy mik a célkitűzések, hova szeretne eljutni a csapat. Ezzel együtt kezdtem magam folyamatosan beleélni, hogy ide jövök. Már márciusra eldöntöttem, hogy itt fogok tovább dolgozni, de mivel ekkor még szerződésem volt az Egerrel, nem akartam nagy dobra verni. Nagy kihívásnak tekintem ezt a projektet, és remélem, sikerülni fog megfelelni az elvárásoknak.

Mi győzte meg, hogy a DAC-nál kell folytatnia?
Az elnök úr hozzáállása, az, hogy milyen játékosokat igazoltak, és hogy hova szeretnének eljutni. Itt komoly célok vannak, és egy edzőnek ez mindig nagy kihívás. Mindig jó olyan helyen dolgozni, ahol reális célokat tűznek ki.

Horváth Zoltán azt mondta, hogy rend, fegyelem és munka, ez a három szó jellemzi önt.
Igen, ebben nőttem föl. Amikor gyerek voltam, ezt nagyon belém nevelték, és azóta is ebben hiszek. Ez három olyan dolog, ami elengedhetetlen a sikerhez. A DAC már egy profi alakulat, ahol mind a három dolog nagyon fontos láncszem, ami nélkül nem lehet dolgozni. 

Milyenek az első benyomások?
Vannak nagyon jó játékosaink, és vannak tehetségeink, ezekből a játékosokból nekünk egy jó csapatot kell majd formálnunk. Mindenképpen ezen leszünk. Azok közé tartozom, akik gyűlölnek veszíteni. A gyerekeimmel is, ha játszottam, soha nem hagytam őket nyerni. Ez mindent elmond rólam. 

A játékoskeretről mi a véleménye? A szlovák bajnokság legjobb játékosa, a bajnokság gólkirálya és több szlovák válogatott is a DAC-ban játszik.
Ez egy nagyon jó hír. De sok jó játékos még nem egy csapat. Csapatban gondolkodom, nem játékosokban. Nagyon jó, hogy ezek a játékosok itt vannak, ha odateszik magukat és a hozzáállásukkal példát mutatnak, akkor működni fog a dolog. A meccseket nem egyének, hanem a csapat nyeri. Nagyon örülök, hogy itt vannak, de nekünk a keretet egy csapattá kell formálni, és ez nem egy egyszerű feladat.


A keret mennyire az ön kézlenyomata? Volt beleszólása az igazolásokba, vagy már készen kapta?
Én ezt már készen kaptam. Húzódott az én ügyem, mert még élő szerződésem volt egy másik csapattal, és azt tudni kell, hogy márciusig igazolni kell a kézilabdában, mert ha addig nem igazolsz, akkor már senkit nem tudsz szerződtetni. Megmondom őszintén, hogy én sem tudtam volna jobban igazolni. Jól választották ki az új játékosokat, ezzel nekem semmi gondom. Soha nem fogom azzal védeni magam, hogy nem én hoztam őket ide. Örülök ennek a csapatnak így, ahogy van. Elégedett vagyok a kerettel.
 

Debre Viktor

A kimondott cél az 1–6. hely valamelyike, de már lehetett olyat is hallani, hogy a dobogó, illetve a nemzetközi kupaporond a csapat álma így, megerősített kerettel. Reális lehet ez is?
Az elnök úr az első hatba várja a csapatot. Nem nagyon ismerem a mezőnyt, így nagyon nehéz meghatározni, hogy mire lehet képes a csapat. Azzal mindig vigyázni kell, ha kikiáltanak favoritnak, mert olyan terheket teszünk a lányokra, aminek lehet, hogy egy-kettő nem tud megfelelni. Nagyon szeretném, hogy ott legyünk az elsők között, de úgy gondolom, hogy ennyire előre nézni még nem kell. Mindig a soron következő meccsre kell koncentrálni. Mindenképpen arra törekszünk, hogy minél előrébb végezzünk, minél jobban játsszunk, és hogy megteljen a sportcsarnok szurkolókkal. 


Mennyire figyelte a cseh-szlovák bajnokságot?
Jó lenne azt mondani, hogy persze, csak ezt figyeltem, de az hazugság lenne. Amíg nem kezdtem tárgyalni az elnök úrral, addig nem követtem ezt a bajnokságot. Aztán megnéztem kilenc meccsünket az elmúlt szezonból, de annyira nem voltam kihegyezve az ellenfelekre, inkább a saját játékosainkra összpontosítottam. Őket elemezgettem.


Edzett már férfiakat és nőket egyaránt. Mi a különbség a két nem között ilyen szempontból?
Három éve kezdtem nőket is edzeni, és nem bántam meg, nagyon kellemes élményekkel lettem gazdagabb. A lányok sokkal jobban edzenek, sokkal fegyelmezettebbek, és jobban odafigyelnek az edzéseken. Viszont mikor igazán tét van, szorul a hurok, akkor könnyebben stresszelnek, és sokkal nehezebben jönnek ki a gödörből, mint a fiúk. Más különbséget nem tudok mondani, mert nincs is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?