David Coulthard bizakodik

„Remélem, hogy Nürburgringen sem szakad meg az utóbbi hetek jó sorozata, s újabb dobogós helyezéssel erősítem meg a pozíciómat” – mondta David Coulthard a vasárnapi Forma–1-es Európa Nagydíj előtt.

Ralf (balról) és Michael Schumacher optimista hangulatban várja a vasárnapi futamotReuters-felvétel A McLaren-Mercedes skót pilótája a rossz idénykezdet után Monte-Carlóban győzött, Montrealban 2. volt, így felzárkózott a BMW-Williams két sztárja, a német Ralf Schumacher és a kolumbiai Juan Pablo Montoya mögé.

– Ezen a pályán mindig fantasztikus hangulatot teremtenek a szurkolók, ezzel is fokozzák a harci kedvünket. A Schumacher-testvérek, Frentzen és Heidfeld mellett a McLaren-Mercedes is hazai versenynek tekinti a következő futamot, ezért egyértelmű, hogy nem okozhatok csalódást – szögezte le Coulthard.

A skót klasszis eddig ötször (1995, 1996, 1998, 2000, 2001) volt 3. a Nürburgringen.

David Coulthard szállodát szeretne vásárolni a cseh fővárosban. A skót pilóta cége, a Devo Group 16 millió eurót kínál a Praha nevű hotelért, ezzel az összeggel a harmadik helyen áll az ajánlattevők listáján. Az ötcsillagos szálloda új tulajdonosáról július 16-án döntenek. A Praha Hotel a repülőtér közelében található, 1981-ben nyitották meg, s 1989-ig kizárólag az állami vezetők kényelmét szolgálta.

Michael Schumacher reméli, hogy a Forma–1-es Európa Nagydíj pénteki második szabadedzésén nem kell autóba ülnie, és nyugodtan megnézheti a Németország–Egyesült Államok labdarúgó világbajnoki negyeddöntőt. „Tudom, elsősorban pilóta vagyok, de nagyon-nagyon érdekel a meccs. Bízom benne, hogy a Ferrari vezetői nem lesznek szigorúak, és nem kell végigmennem a tréningen” – mondta a pontversenyben vezető négyszeres vb-győztes szupersztár. A második edzés 13 órakor, a vb-negyeddöntő pedig 13.30-kor kezdődik.

Az Európa Nagydíjra készülő BAR-Honda csapatfőnöke kijelentette: azért nem tudnak elég pénzt fordítani az autó fejlesztésére, mert kanadai pilótájuk, Jacques Villeneuve túl sokat keres.

„Fizetése óriási, ezen kívül szinte semmire sem futja a költségvetésünkből – mondta David Richards. – Ha a jövőben is ragaszkodik az eddigi összeghez, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk.” A nürburgringi futamon 1996-ban és világbajnoki címének évében, 1997-ben is diadalmaskodó Villeneuve 11 millió dolláros évi járadékával a második legjobban fizetett versenyző a Forma–1-ben, csak a Ferrari négyszeres vb-győztes német sztárja, Michael Schumacher keres nála többet.

A meteorológiai előrejelzés borús, esős és viszonylag hűvös időt ígér a Forma-1-es Európa Nagydíj résztvevőinek. A prognózis – péntek (2 szabadedzés): borús idő, 13-22 fok; szombat (2 szabadedzés és időmérő edzés): többnyire felhős égbolt, 12-20 fok; vasárnap (bemelegítő edzés és futam): szórványos eső, 11-22 fok.

A Forma–1-es világbajnokság élcsoportja a nyolcadik futam után – pilóták: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 70 pont, 2. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 27, 3. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 27, 4. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 26, 5. Barrichello (brazil, Ferrari) 16. R. Schumacher nyert Malajziában, ezért előzi meg csapattársát, Montoyát. Konstruktőrök: 1. Ferrari 86 pont, 2. BMW-Williams 54, 3. McLaren-Mercedes 33.

A háromszoros Forma–1-es világbajnok Niki Lauda beismerte: utálja az Internetet, és semmit sem tud kezdeni vele. „A világháló közelébe sem megyek, és megértem azokat a sportolókat, akik nem adnak interjúkat internetes újságoknak. A nekem érkező e-mailekre sem válaszolok, mert túl személytelennek tartom őket” – mondta a Jaguar csapatfőnöke egy brit folyóiratnak. Az 53 éves osztrák legenda elmesélte, hogy nemrég egyik mérnöke nem tudta a világhálón keresztül elérni a beosztottját, és hozzá fordult panaszkodni. „Én csak annyit válaszoltam neki: hát akkor hívd fel telefonon, te ostoba!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?