David Beckham meggyógyult

Tokió. Nagy a sürgés-forgás a vb-résztvevők háza táján, hiszen órákkal az ünne-pélyes megnyitó előtt már mindenki a nyitóforduló mérkőzéseire gondol. Fellélegezhettek az angolok, hiszen felépült a csapat egyik kulcsembere.

David Beckham hosszú kényszerszünet után lép pályáraTASR/AP-felvétel BECKHAM HARCRA KÉSZ

David Beckham teljesen felépült, és ha Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány is úgy akarja, akkor az angolok sztárja vállalja a szereplést a svédek elleni vasárnapi világbajnoki csoportmérkőzésen. A Manchester United középpályása április 10-én, hét héttel ezelőtt szenvedett lábközépcsont-törést. „Tökéletes állapotban vagyok. Végig bírnám a 90 percet. A vb nem az viadal, ahol elegendő egy órát játszani, aztán cserét kérsz. Ez a többiekkel szemben sem lenne sportszerű” – mondta Beckham.

CHILAVERT GÓLÉHSÉGE

José Luis Chilavert, a paraguayiak kapusa szerint a spanyolok nem számítanak a vb favoritjai közé, s legalább(!) két gólt akar lőni nekik a csoportmeccsükön. „A selejtezőkön szerény képességű ellenfelekkel találkoztak, igazából nem mérhető fel, hogy mire képesek – mondta a 37 éves hálóőr. – Úgy vélem, nem sokra!” Fernando Morientes, a lebecsült rivális csatára nem késlekedett sokáig a válasszal: „Nem vesszük fel a kesztyűt, mert semmi jelentősége sincs annak, amit Chilavert állít. Hiába próbálkozik, nem tud minket felbosszantani. Való igaz, hogy kapus létére jól értékesíti a büntetőket, de kérdés: lesz-e rá alkalma. A mérkőzések a pályán dőlnek el, nem az interjúkban.”

JAPÁN DERŰLÁTÁS

Inamoto Junicsi azt sem tartja lehetetlennek, hogy a japán labdarúgó-válogatott bejut a legjobb négy közé. Az Arsenal 22 éves középpályása szerint a csoportban az orosz együttes ígérkezik a legerősebbnek, a belgákat és a tunéziaiakat mindenképpen le kell győzniük. „Jól sikerült a felkészülésünk, és bárkivel felvesszük a versenyt. A hazai pálya előnyét élvezve, a közönség segítségével akár elődöntősök is lehetünk!” – mondta az önbizalomtól duzzadó klasszis.

VISSZAFORDĺTOTT BRITEK

A japán hatóságok csütörtökön 10 brit szurkolót nem engedtek be az országba, további 12 pedig várakozásra kényszerül, hátha mégis a helyszínen követheti nyomon a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit. A bevándorlási hivatal egyelőre nem közölte, hogy nyilvántartott huligánokról van-e szó, vagy más ok miatt nem kaphattak vízumot. A vb előtt 1072 szigetországi szurkolónak tiltották meg, hogy Dél-Koreába, illetve Japánba repüljön. Nagy-Britanniából várhatóan nyolcezren utaznak majd a vb-nek otthont adó két távol-keleti országba. Csak Dél-Koreában összesen 9204 idelátogatni szándékozót nyilvánítottak persona non gratának.

BALLACK BIZAKODIK

Michael Ballack szerint Németország egyelőre nem számít a vb favoritjának, de még bekerülhet a sikeresek közé. „Sok remek futballista van a csapatban: most rázódunk össze, s remélem, egyre jobbak leszünk – mondta a Bayer Leverkusen középpályása. – Őszintén szólva, mi magunk sem tudjuk, mire vagyunk képesek. Az első csoportmeccs sorsdöntő lehet.” Ballack még nem heverte ki a Bundesliga és a BL hajrájában kapott rúgásokat, de mindenképpen játszani akar szombaton, a Szaúd-Arábia elleni összecsapáson: „Nem vagyok százszázalékos állapotban, fáj a jobb lábam. Ha másképp nem megy, bekapok egy fájdalomcsillapítót...”

„MÉRLEGEN” A LAPOK

Ha egy játékos indokolatlanul kap sárga vagy piros lapot a labdarúgó-világbajnokságon, akkor ezt törlik, vagyis nem kell tartania következményektől, esetleg, mint eddig, eltiltástól. Ezt Völker Roth, a FIFA játékvezetői bizottságának tagja jelentette be. Hangsúlyozta: az illetékesek minden mérkőzést másnap újra megnéznek, a vitatott eseteket kiértékelik és ennek nyomán tesznek ajánlatott a bírók további foglalkoztatására is. „Tisztában vagyunk vele, hogy a játékvezetőknek a pillanat tört része alatt kell dönteniük. Szeretnénk, ha minél kevesebb színészkedés, illetve feleslegesen kiosztott lap lenne” – mondta Roth.

CSÖKKENTETT ELTILTÁS

Két mérkőzésről egyre csökkentette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a mexikói Jesús Arellano eltiltását, így csapata második világbajnoki találkozóján már szerepelhet. A középpályás a Costa Rica elleni selejtezőn elkövetett szabálytalansága miatt kapott piros lapot. A közép-amerikai együttes elő-ször hétfőn lép pályára Horvátország ellen, és azon az összecsapáson Johan Rodríguez sem játszhat eltiltása miatt. A június 9-i, Ecuadorral szembeni csoportmeccsen azonban már mindketten szerepelhetnek. Ebben a kvartettben érdekelt még Olaszország is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?